2014.09.25.
21:21

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Időközi választás Újpesten - 2014 november

Manapság így megy az időközi országgyűlési választásra a jelölt kiválasztása az MSZP-ben.

Megüresedett Újpesten egy országgyűlési képviselői egyéni választókerület. Elhunyt Kiss Péter országgyűlési képviselő (MSZP), aki a 2014. évi (tavasz) kapta meg a választópolgárok többségének a szavazatát. A törvény értelmében az egyéni választókerületben időközi választást kell kiírni, amely novemberben kerül megtartásra.

Nézem az ATV Egyenes beszéd c. műsorát (Kálmán Olga) és egyre csökkenő lelkesedéssel hallgatom az egyre lelkesebben és egyre gyorsabban beszélő helyi MSZP vezetőt. Ismerteti az újpesti pártok választási szabályzatát arra az esetre, ha a 2014. évi országgyűlési mandátum megüresedik: „Az a párt jogosult jelölni, aki eredetileg állította a jelöltet.” A helyi vezető nem tér arra a részletre, hogy mely pártok írták alá ezt a szabályzatot, hanem a magyar (latin) nyelv általános alanyának homályosító használatával csak utal arra, hogy ŐK (?!) egyetértenek.

A demokratikus ellenzék összefogásának újabb lehangoló módszerét ismerhetjük meg a lelkes helyi vezető által, hogy „aki jelölt akart lenni pályázatot nyújthatott be az MSZP újpesti vezetőségéhez”.

Szerkesztői kérdésre, hogy mikor van a pályázati határidő vége, a kérdezett kapásból válaszolja, hogy „pénteken”.

Itt említsük meg az élő adás időpontját: a nevesített péntek előtti csütörtökön, este.

A helyi vezető egyre emeltebb hangon szavalja, hogy „tegnap /szerdán?/ itt volt nálunk az MSZP elnöke,Tóbiás József, és egyetértett azzal, hogy egy nagy tekintélyű, a győzelemre alkalmas – jelenleg is önkormányzati képviselő – legyen az országgyűlési képviselő jelöltünk”.

Ilyen ma (17 nappal az önkormányzati választás előtt) a demokratikus ellenzéki pártok összefogási metódusa. Így készülnek az önkormányzati választás után 1 hónappal megrendezésre kerülő időközi országgyűlési választásra.

Jó szándékkal van kikövezve minden út …vezessen az Rómába vagy a Pokolba is.

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia előválasztás MSZP Budapest 2014 Magyarország magyar választások története

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr176732379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása