2015.06.09.
10:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kötelező ujjlenyomatot adni mindenkinek

 Juszt László a műsorában Tóth Zoltánnal, Vásárhelyi Máriával és Wittinghoff Tamással beszélget a bevándorlás problémáiról, az ujjlenyomatot is tartalmazó új személyazonosító igazolványról, amellyel rabosítanak 8 millió magyar állampolgárt. Ha van 50 perce, akkor hallgassa meg az egész műsort, ha nincs ennyi ideje, akkor csak hallgasson bele egy kicsit.

https://www.youtube.com/watch?v=ubJkllpKPzU&feature=youtu.be Katt ide!

 

komment

Címkék: videó rendőrség demokrácia informatika közigazgatás pártok kormánypárt Budaörs jóállam választópolgár kérdez 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr137528484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LHedvig 2015.06.10. 14:40:14

Miért pont 8 milliót? 2 millió a banda? A Fidesz bandára gondoltam.

Ilona Daka 2015.07.06. 07:48:30

Máshol is vannak már ujjlenyomatot követelő beléptetési rendszerek. Ezt ugy kell felfogni, hogy az azonosítás leg-pontosabb formája. Nem kell mindjárt rabosításról beszélni,akinek nincs vaj a fején annak nem kell mitől félnie.

Dr. Tóth Zoltán 2015.07.06. 19:05:21

@Ilona Daka: Érzékelhetően Ön nem szakértője a témának. Másutt is vannak ujjlenyomatot követelő rendszerek (pl. Izrael-Palesztin határ, Usa belépés magyar elektronikus útlevél). Tényszerű tévedése, hogy ez a forma a legpontosabb azonosítást teszi lehetővé. Az alulinformáltság nem bűn, de nem is jogosít fel megalapozatlan kijelentésekre: akinek vaj a fején...ez a kijelentése minimum insinuáció, előítélet, sőt populista, minden jogalapot nélkülöző - általánosító - vélemény mindenki mással szemben.
Az a véleményem, hogy Ön érdekelt ebben az "üzletben", ezért lép túl minden jogvédő határon. 8 millió ember ujjlenyomatának kötelező központi nyilvántartásba vétele az állami túlhatalom megnyilvánulása 500 ezer potenciális bűnelkövetővel szemben. Kívánom Önnek, hogy részesüljön az állami túlhatalom áldásaiban egy egyszerű szabálysértés gyanú esetén.

tibapó 2015.11.08. 17:17:19

@Dr. Tóth Zoltán:
Nem beszélve arról, számtalan krimifilmben láthattuk, hogyan élnek vissza a bűnelkövetők az ujjlenyomatos és irisz-azonosító rendszerekkel: egész egyszerűen az illetékesek ujját/szemgolyóját kivágják az emberből. Brrrr!!!!
süti beállítások módosítása