2014.04.03.
21:21

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Várkertbazár avatást már 40 éve is csináltak!

A Várkertbazár avatása a ’70-es évek elején. Alfonsó már 40 éve megmutatta Palásthy György kabaréjelenetében (10’), hogy kell „átadni” azt, ami még nem épült meg.

https://www.youtube.com/watch?v=x3I8Ykiwh6g

A Népszavanak Vártkertbazár avatásáról készült cikkéből idézünk:

„Nem tudtunk meggyőződni az Várkertbazár bejárása során L. Simon László állításának igazáról, miszerint az Ybl által tervezett épületrészeket hiánytalanul átadták. Jó kétharmada volt bejárható csupán az épületnek, nem jutottak be az újságírók az északi pavilonsorba, ahogy a déli testőrpalota felső két szintjét sem tekinthettük meg, nem lehetett felmenni a Vízhordó lépcsőt rejtő kortinafal tetejére sem, nem lehet használni a falon lévő átjárót sem.

Csalódás volt, hogy a Vízhordó lépcső mellett vezető mozgólépcső fölé fémtetőt építettek, így jórészt elzárták a pesti panorámát. Egyelőre csaknem egy zsákutca a Várkertbazár, nem működik még a palota előtti Savoya-teraszhoz felvezető lift. A kertépítési munkálatok még el sem kezdődtek.”

http://nepszava.hu/cikk/1015975-orban-megostromolja-a-budai-varat

 

 

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: kampány választás rendszerváltás pártok kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc! nemzetközi megfigyelés

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr215902217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.04.03. 21:36:00

A mozgólépcsőnél egy üvegtető tényleg sokat dobott volna.
süti beállítások módosítása