2013.02.24.
10:29

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Megkezdte eredményes munkáját az államosított választási üzemeltető

valasztas_1_1361698093.jpg_720x576

Megkezdte eredményes működését az államosított választási web üzemeltető.

A kormány 2012 végén tervbe vette, hogy megvásárolja a választások informatikai feladatait hagyományosan ellátó céget.

http://www.hirado.hu/Hirek/2012/11/26/13/DK_a_kormany_allamositani_akarja_a_valasztasi_informatikaert.aspx

Mint közismert az államosítás megtörtént, a kormány megvásárolta azt a céget, amely üzemeltette a választások honlapját. Sőt, a miniszter további államosításokat helyezett kilátásba.

http://index.hu/video/2012/11/07/riszpekt1106/?s=tag%3Ariszpekt_h%C3%A1z

Az államosított cég választások nélkül is megkezdte eredményes működését. Az Országos Választási Iroda honlapján, amely választási eredményeket hagyományosan tartalmazó honlap ( http://valasztas.hu/ ), immár az első országgyűlési választási eredmény az 1998. évi választásé lett, mert az 1990. és 1994. évi választásokat és azok eredményét törölték a honlapról és áthelyezték egy nehezen fellelhető eldugott sarokba, amelyet megtalálni még a szakértők számára is komoly időmennyiséget és türelmet igényel.

Íme, a múlt így alakul át. Az áttekinthető honlap szerint első szabad parlamenti választáson a jelenlegi kormánypárt győzött! 1998 és 2010 közötti négy országgyűlési választáson már másodszor győztek!

A 2010. évi országgyűlési választás éjszakáján már nem követhettük figyelemmel a választás eredményeket sem a honlapon, sem a televíziókban, mert az adatok közlését letiltották mindaddig, amíg a jelenlegi kormánypártok győzelme biztossá nem vált. Három órán keresztül 4 millió néző a semmit nézte, vagy az Országos Választási Bizottság tagjainak értelmetlen halandzsáit hallgatta, hogy miért nem láthatjuk a választási adatokat.

Már készülhetünk a 2014-es választási eredményekre. A képen látható átlátszó urnák helyett öt (5!) napig várhatunk a választási eredményekre az új választási eljárási törvény tervezete szerint.

Lesz időnk kivárni, hogy kihirdessék a jelenlegi kormánypárt újabb győzelmét.

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! magyar választások története ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr435101347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása