2012.01.30.
21:55

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kálmán Olga interjú: Lehetséges-e választási szövetség?

Kálmán Olga kérdésére egyértelműen kifejtettem, hogy az előválasztás egy új politikai intézmény, amely lehetőséget teremt a demokratikus ellenzék számára közös egyéni jelöltek és közös lista indítására a hivatalos választáson, anélkül, hogy a szövetség kisebb tagjait felfalnák az erősebbek.

2 komment

Címkék: előválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr453978264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.30. 23:27:44

Tisztelt Dr. Tóth Zoltán!

A demokrácia alapja a titkos, igazságos, szabad választás.

Ha egy párt egy titkos, igazságos, szabad választás eredményét megkérdőjelezi, csalást emleget, azt a pártot nem tekinthetjük mérsékelt, azaz demokratikus pártnak. Az ilyen pártot szélsőséges pártnak kell tekintenünk.
Akkor is szélsőséges, nem demokratikus egy párt, ha a választás szabályait, feltételeit úgy változtatja meg, hogy annak igazságos jellege megszűnik.

Nagyon örülök a kezdeményezésének. Remélem, hogy a demokratikus oldal felhasználja az Ön tudását, a javaslatait, az Ön által alkotott új politikai intézményt.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan vagyunk, akik támogatjuk Önt a kezdeményezésében és akár még direktebb politikai szerepvállalásában legyen az bármilyen természetű: párthoz kötődő vagy pártok feletti, azokat összekapcsoló.

A demokratáknak nincs sok idejük. Lépni kell. Ön lépett.

Ön igazi demokrata!

Dr. Tóth Zoltán 2012.02.01. 19:44:30

@lane: Köszönöm a kommentet, lépjünk együtt!
süti beállítások módosítása