2020.03.29.
18:38

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs: Lencsét főzünk!

2020-03-30 12 óra Részleges kijárási tilalom van, de már hetek óta otthon vagyunk. Arra is volt időnk, hogy bevásároljunk, még sokat is. A lencse a könnyű tárolhatóság miatt népszerű a tömeges felvásárlásban, ezért kezdjük el apasztani a készleteket. Elsőre főzzünk egy alaplevet a lencseleveshez., mert van időnk bőven pepecselni is a konyhában. A leves után jöjjön egy lencse főzelék, de kérdés, hogy a hagyományos vagy egy modern sűrítési eljárással. Kedvezni akarunk a vegetáriánusoknak is! A lencsesaláta után már nem főzzük meg a lencsegulyást, csak szóbahozzuk. Ügyeljünk az elfogyasztott ételek mennyiségére, tornázzunk is egy keveset. A receptek közben régi és új slágerek váltogatják egymást. Műsorvezető: Kiss Katalin

komment

Címkék: vészhelyzet Budaörs Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt 2020 Magyarország

2020.03.29.
13:11

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Iványi Gábor a Civil Rádióban

Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, lelkész lesz a Civil Rádió Olvasókörének a vendége 2020. március 30-án, hétfőn, 20-21 óra között. Iványi Gábor a Bibliában olvasható járványokról, azok megelőzéséről és a védekezés módjairól beszélget Tóth Zoltán szerkesztő-műsorvezetővel. A műsorban elhangzik, hogy milyen szabályok és ajánlások vonatkoznak a jótékonysági főzésre, amely szabályokat a Dankó utcai Fűtött utcában, a Heti Betevő Egyesület, továbbá a Krisna hívők főzésein is alkalmaznak Gáspár Lajos orvos, járványügyi szakorvos és Komárom Zoltán háziorvos szakvéleménye alapján.

Fotó: Civil Rádió

komment

Címkék: vészhelyzet Civil Rádió Oltalom Karitatív Egyesület 2020 Magyarország

2020.03.25.
21:39

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A magyarok áldozatok

A koronavírust külföldiek hurcolták be a magyarok közé. A kormány közlemények szerint kezdetben csak szíriaiak betegedtek meg, később csak külföldön tartózkodó magyarok lettek vírusosak, és a mai nap egy angol betegedett meg koronásan Magyarországon. A magyarok ártatlanok. A magyarok áldozatok.

Milyen oka lehet a jelenlegi kormánynak, hogy mindenért más a felelős? Azért, mert azt gondolják, hogy csak ők, a kormányzati klientúra az igazi magyar. Még hátra van az a statisztika, hogy az ellenzékiek terjesztik a vírust! Már készül a statisztikai törvény módosítása, amely szerint a sajtóközleményben meg kell jelölni az ellenzéki vírusterjesztőket és áldozataikat a hős kormánypártiakat! A hősöket kiemelt erkölcsi és anyagi elismerésben részesítik! Az ellenzékieket a temető kerítésen kívül közös sírban mésszel leöntik.

Fotó: origo.hu

komment

Címkék: vészhelyzet jóállam 2020 Magyarország

2020.03.24.
20:53

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Katonák járőröznek az utcákon

Budapesten, a Petőfi laktanya előtt már megszoktuk, hogy két marionett figura áll fegyveresen őrt a laktanya bejárata előtt. Újabb időkben itt gyakorlatoznak „vigyázz állást” a parlamenti őrök, a díszszázad emberei, az országzászló felhúzásán ácsorgó deli legények. Ha Londonban járunk turistaként, akkor lehet, hogy valaki lefényképezi Londonban a medve kucsmásokat a Buckingham palota előtt, vagy az őröket Moszkvában a Lenin mauzóleumnál, megcsodálja a muszklis tengerészgyalogosokat az USA képviseltében. Nekem még soha nem támadt kedvem a Petőfi laktanya vagy a Kossuth téri díszfiúk fényképezésére.

A jelenlegi kormány új alkalmazást talált ki a díszfiúk gyakorlatozására és egyben az emberek megfélemlítésére. Katonai járőrök cirkálnak az utcán, hogy megvédjenek minket, a népet, a vírustól. Kalocsán, amikor katona voltam, gyakorlatoztattak minket éleslövészeten: „Cél, az alsó-széle-közepe!” hangzott Farkas hadnagy parancsa, és kacsintott egyet hozzá, mert a dugta a Kellner őrmester feleségét. (Azt nem tudta, hogy Kellner őrmester az ő feleségét dugja, és egyik sem tudta, hogy Szlahucska honvéd mind a kettőben örömét lelte.) A katonai járőrök mosolyogva járnak-kellnek az utcákon, ők vajon kire gondolnak, miközben keményen tartják felfelé a fegyverüket?

Gondoltam rá, hogy lefénykepezem a járőröző fiúkat, de ismerve a törvényeket leváltó kormányrendeleteket: elrémültem! Hátha ellenszegülésnek minősítik a fényképezést, netalán migráns támogató cselekménynek, és azonnal karcerba visznek[i].

Újra sikerült a jelenlegi kormánynak egy népellenséget találni: a járványt támogató ellenzéket!

A jelenlegi tábornok kar ismét felcsatlakozott a Horthy és Kádár korszak tábornoki karához! Mindegy, hogy mit kell csinálni, de újra vagyunk valakik! „Vigyázzba állunk az ünnepségen és parancsolunk a kiskatonáknak!”

A kiskatonák arra gondolnak: „Cél, az alsó széle-közepe!” És vidáman járőröznek az utcán.

Miközben értelmes dolgokat is lehetne végeztetni a hadsereggel. A tábornokok beérik a parádéval. Mindig ilyenek voltak, az első és a második világháborúban és 1956-ban is. Tisztelet a kivételnek.

Fotó:Szerző: honvedelem.hu / MTI | Fotó: Krizsán Csaba / MTI | 2020. 03. 23. 13:40 

 

komment

Címkék: vírus vészhelyzet jóállam 2020 Magyarország

2020.03.22.
15:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Radnóti díj

2020-ban a Radnóti Antirasszista díj kitüntetetjei: Auróra közösségi ház, Brandt Viktor, Erdős rené, Filippo Giffrida, Gajdó János, Hegedűs Judit, Heti Világgazdaság, Horváth Csaba, Initai András, Karsai László, Kotroczó Róbert, Kovács Gábor, Kronstein István, Lovas Tamás, Lengyel László, Mohácsi János, Pápai Gábor, Szénási Sándor.

A díjat A magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége 20. alkalommal adta át. A nyilvános ünnepség később lesz megtartva.

Gratulálunk!

 

 

 

komment

Címkék: MEASZ Ünnepek 2020 Magyarország

2020.03.22.
14:30

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Oltalom Karitatív Egyesületnek főztünk

2020. március 22-én Istvánnal, Enikővel és Annával egyött 230 gyermeknek székelykáposztás főztünk az Oltalom Karitatív Egyesületnek (Iványi Gábor). Az elkészült ételt egy másik csapat osztotta ki.

komment

Címkék: Oltalom Karitatív Egyesület

2020.03.21.
17:54

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Civil Rádió: Járvány megelőzés és gyógyítás

Gáspár Lajos orvos és katasztrófa szakértő válaszol a Civil Rádió Olvasókörében a kérdésekre. Rejtő Jenő, Robert Merle és Jókai Mór sokat írt a járványokról, és ezeken a könyveken általában nevettek az olvasók. A mostani járványon senki nem nevet, inkább a félelem uralja a közvéleményt. A Föld egész lakosságát érintően már voltak járványok? Hogyan lehet megelőzni nemzeti védekezéssel a Föld minden országát fenyegető vírust? Mit tegyenek az a munkáltatók és munkavállalók, akiknek akkor is dolgozni kell az emberek megmentésén, amikor kijárási tilalom van? Mi a gyógyszer a korona vírusra? Szerkesztő-műsorvezető Tóth Zoltán. Hallgassa a Civil Rádiót 2020. március 23-án, hétfőn 20-21 óra között (is) az interneten. https://onlinestream.live/civil-radio/online/3100-1

komment

Címkék: egészségügy vészhelyzet Civil Rádió 2020 Magyarország

2020.03.20.
19:58

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Radnóti díj 20 Töredék SZAB TV

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége 2020. március 21-én adta volna át a Radnóti Miklós antirasszista díjat. Az ünnepség - járványügyi kényszerűség miatt - halasztást szenved. Radnóti Miklós Töredék c. versének az elmondásával a korábbi Radnóti díjasok köszönettel emlékeznek az eseményre.

A videón bevezetőt mond: Hanti Vilmos a MEASZ elnöke.

A verset - soronként - elmondják: Tóth Zoltán, Láng Györgyi, Fischer Iván, Halász Judit, Garai-Edler Eszter, Garai Róbert, Beer Miklós, Bolgár György, Jánosi Katalin, Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Donáth László, Iványi Gábor, Vadai Ágnes, Zsolnai Júlia, Kardos Péter, Szunyogh Szabolcs, Lendvai Ildikó, Galkó Balázs, Iván Ildikó, Görgey Gábor.

A videót készítette: Róna Judit, Róna Péter, Róna Tibor. Zene: Dés László és Nemes István. Ének Tunyogi bernadett.

komment

Címkék: videó demokrácia Ünnepek 2020 Magyarország

2020.03.20.
12:37

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs: Otthon vagyunk, mit főzzek?

2020-03-23 12 óra Bevásároltunk! Az üzletekben először a WC papír fogyott el, de már újra töltik a polcokat! Mit vásároltunk? Zöldséget, krumplit, húst, tésztát, almát és nassolni valókat. A járvány mellett a másik veszély az, hogy sokat eszünk és meghízunk! Milyen jól jön egy szobabicikli. Mert akkor tekerés közben is lehet nassolni?! A zöldségek közül a sárgarépa csipszet tanulhatjuk meg, a rakott krumpliba ne felejtsünk el egy pohár vizet is beletölteni a tepsibe, a fahéjas alma elkészítése egyszerű, a tésztából készíthetünk tésztasalátát is. A nassolni valók közül kiemelkedik a narancs csatni, amely desszertnek is elmegy zabkeksszel. A receptek közben egy „Maradj. Otthon” címmel egy sláger gyanús dalt hallgathatnak, de a kedvencek között énekel Tóth Vera is. Műsorvezető-szerkesztő Kiss Katalin. http://www.radiobezs.hu/radiobezs/kiss-katalin

komment

Címkék: Budaörs Rádió Bézs szakácskönyvből kimaradt 2020 Magyarország

2020.03.20.
07:34

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Angela Merkel történelmi tévébeszéde a koronavírus- válság miatt

A válságos időben ilyen beszéd méltó egy politikushoz! Szánjon rá mindenki 12 percet!

komment

Címkék: videó demokrácia vészhelyzet Németország 2020 Magyarország