2022.03.31.
15:42

Írta: Dr. Tóth Zoltán

30 ezer cigányembert megfosztott a Fidesz a listás szavazástól

A szavazatszámláló bizottságoknak kiadott NVI füzet 20-21 oldalán a névjegyzék kezelés témakörében szerepel egy rubrika, amelyben "az egyéni vk-i szavazólapot kaphat" felirat szerepel. Ez azt jelenti, hogy nem kaphat országos pártlistás szavazólapot az, aki a kisebbségi névjegyzékben szerepel. Mivel a cigány kisebbségnek nincs kisebbségi listája, ezért nem szavazhatnak ilyen módon. De pártlistára azért nem szavazhatnak, mert a kisebbségi névjegyzékben szerepelnek. A cigány kisebbséghez tartozókat így megfosztották a választójoguk felétől! 

Ellenzéki pártok és EBESZ illetékesek! Munkára fel!

komment

Címkék: választás demokrácia pártok kormánypárt Diktatúra 2022 országgyűlési választás 2022 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5117794241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehetnék én is 2022.04.02. 20:31:35

Nálatok se tv, se rádió, se internet!
Doktor úr! Minden fórumon külrtölték, hogy aki JELENTKEZETT a nemzetiségi listás szavazásra és nem látja esélyesnek a jelüöltállítást, az jelentkezzen át a pártlistás mezőnybe.
Aki nem jelent kezett - azt nem érintiAki meg jelentkezett, de az ő lova nem indul - visszaléphet.
Mit szeretnél még?
süti beállítások módosítása