2020.05.28.
19:28

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A Nők Lapja - utóbb - helyteleníti a nők verését

A Nők Lapja újságírója egy családon belüli erőszak kapcsán „jótanáccsal” látta el az újság egy olvasóját. Az újságíró azt javasolta az abúzust a gyermeke jelenlétében elszenvedő olvasónak, hogy legyen „megértőbb” a férjével. Magánemberként is elfogadhatatlan az ilyen „jótanács”, különösen visszataszító egy nő részéről, de újságíróként etikátlan és a szakmai tisztesség elvébe is ütközik. Az újságíró „jótanácsa” a kormányzat etikai és jogi álláspontjára alapul, amely szerint elfogadható a családon belüli erőszak addig a pontig, „amíg nem folyik a vér a küszöb alatt ki az utcára.” Ennek szomorú bizonyítéka az isztambuli nemzetközi szerződés – korábban a kormány által is jóváhagyott, majd az országgyűlési ratifikációt visszavonó – aláírásának a megtagadása.

 

Különösen felháborító a lap főszerkesztőjének az állásfoglalása, amely a divernyák módszert alkalmazva, előbb bocsánatot kér a megjelent cikkért, majd azt ígéri, hogy a cikket elkövető újságíró sorozata befejeződött, és „a jövőben az olvasói levelekre csak képzett szakemberek tollából származó megszólalásokat közöl.”

Ezek szerint egy „főszerkesztőnek” nem kötelessége a lapban megjelenő cikkeket nyomdába adás előtt elolvasni?! Mert csak így fordulhat elő, hogy a lapban olyan emberek írásait is megjelentetik, aki/k nem szakképzettek és megengedhetőnek tartják a családon belüli erőszakot?! Nem feltételezem, hogy egy hetilap „főszerkesztője” nem olvassa el a cikkeket a fizetéséért. Ha pedig elolvasta, akkor azt jelenti, hogy maga is egyetért a családon belüli erőszakkal addig, amíg annak megtagadására rá nem kényszerül.

 

Tájékoztatom a „főszerkesztőt”, hogy az emberek többsége „képzett szakemberek” státusza nélkül is elutasítja a családon belüli erőszakot, elutasítja azokat az újságírókat, aki ilyen „jótanácsokat” osztogatnak, és emberileg elutasítják azokat a főszerkesztőket, akik „képzett szakembereket” akarnak alkalmazni – utólag - tisztességes újságírónők helyett. A főszerkesztő jóhiszeműségét az is kétségbe vonja, hogy saját nevében nem határolódik el az abúzustól, csak a lap nevében. Magánemberként egyetért?!

 

 http://nyugatifeny.hu/2020/05/24/gyerekei-szeme-lattara-pofozta-fel-a-not-a-ferje-a-nok-lapja-tobb-megertest-javasolt-a-felesegnek?fbclid=IwAR0-fBclh1aVj1YUVlV_lU2ati7hIGkijZrcOwjVM6zWOf2o5iVfcdu7LNY

 

 https://www.noklapja.hu/hetilap/2020/05/25/a-nok-lapja-allasfoglalasa-a-nem-bocsatom-meg-cikk-kapcsan/?fbclid=IwAR3DSRnTDG6YzmqDr7vdsx5huVv1PPT0Z3jaWX0MtB6TI01hrh8QHiPZfVE

Fotó: Facebook 

 

komment

Címkék: kormánypárt jóállam Emberi kérdések 2020 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8715727404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása