2019.07.07.
20:14

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Egy politikus normális is lehet: Horn Gyula, miniszterelnök

Idézetek Horn Gyula miniszterelnöktől:

1. Lehajtott fejjel nem lehet messzire nézni.

2. A szomszédokkal nem pereskedni, hanem kereskedni kell.

3. Olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak és nem lesz, aki megbocsáthat majd nekünk.

4. Nemzeti ügynek tekintjük, hogy gyerekek ne éhezzenek az iskolákban – de azt is, hogy tehetséges fiatalok, tudósok itthon is megtalálhassák boldogulásukat. Becsüljük meg az írókat, művészeket, a pedagógusokat, a művelődés valamennyi közalkalmazottját és vállalkozóját!

5. Az a politikus, aki csak a másról szóló humort tudja elviselni, aligha tud szót érteni az emberekkel.

6. Magyarország modernizációja, fejlődése és biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy mielőbb és a legkedvezőbb feltételekkel csatlakozzunk az Európai Unióhoz.

7. Nem szabad urizálni egy parlamentnek és egy kormánynak abban az országban, ahol a lakosság többsége rossz körülmények között él.

8. Aki támogatja az uniós csatlakozást, az gyermekei, unokái jövőjét akarja szolgálni. A Fidesz a csatlakozás kérdésében kétszínű, mert megnyilatkozásaival kétségeket kelt. Orbán Viktor a saját rossz hangulatát keveri össze a lakosságéval.

9. Döbbenetes, hogy néhány demagóg frázissal, szakmailag jelentéktelen, üres jelszóval milyen sikeresen tudták a jobboldaliak manipulálni a falvakat. […] A választások után sokszor töprengtem azon, hogy milyen könnyű a kóklereknek becsapni az embereket. Keserves lesz a kiábrándulás, nagy árat kell fizetni az elszalasztott lehetőségekért.

10. Európa nem csak egy földrajzi fogalom, hanem egy magatartásforma; a humanizmus, a felvilágosodás, a reneszánsz, a szabadság, az emberi jogok összessége is. Számunkra Európa egy kulcsszó, és az egyetlen lehetőség, hogy nemzetünket is felemeljük.

 

 

 

komment

Címkék: demokrácia MSZP 2019 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5014930826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.