2018.03.16.
15:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Visszalépés Szél Bernadett javára

 

 Kedves Barátom!

Alig három hét van a választásig, muszáj cselekednünk! Meg kell mutatnunk a kormányváltást akaró sokaságnak, hogy képesek vagyunk arra, hogy változtassunk az ország sorsán. Ezért a demokratikus ellenzék mai közös tüntetésén a Demokratikus Koalíció nevében kezdeményezést tettem, amely megteremtheti a kormányváltás feltételeit.

Nincs olyan ellenzéki párt, amely egyedül legyőzhetné a Fideszt. De együtt erősebbek vagyunk, együtt többen vagyunk. Akkor mire várunk? Használjuk a többség erejét! A demokrácia létezési módja a tárgyalás, a párbeszéd. A demokraták, ha győznek, csak koalícióban kormányozhatnak. 

Ma nem posztokat osztogatunk, hanem harcolunk. A koalíciós tárgyalás dönt majd, hogy kinek milyen feladat jut. Ezt is közösen kell eldönteni. A koalíció a kompromisszumok, az engedmények, a nagyvonalúság terepe. E képességünket nemcsak kormányon, hanem már most kell bizonyítani. 

A Parlamentbe jutás erejét mutató demokratikus ellenzéki pártoknak meg kell állapodni, hogy csak egy jelöltet állítanak a Fidesszel szemben. A többiek akkor segítik a kormányváltást, ha visszaléptetik jelöltjeiket. A megállapodás nem lehetőség, hanem kötelesség. A pártok nem akadályai, hanem mozgatórugói kell, hogy legyenek Orbán leváltásának. Nem érdekesek régi sérelmek, nem érdekesek korábbi viták, meg kell egyezni. Mert aki szót akar érteni a néppel, annak szót kell érteni a pártokkal is. Ne a közvéleménykutatásokat nézzétek, hanem a haza érdekét. Akkor pedig cselekedni kell. Ha kell, át kell lépni saját árnyékunkat is. 

Bejelentettem, hogy egyoldalú lépéssel a DK visszavonja jelöltjét az LMP társelnöke, Szél Bernadett körzetében. Tóth Zoltán, a DK eddigi jelöltje mától Szél Bernadett megválasztásáért kampányol körzetében. Ezzel a DK már 61 helyen nem indul, annak érdekében, hogy legyőzhessük Orbánt.

 Kérem. hogy április 8-á Ön is vegyen részt a választáson! A Pest-megye 2. számú választókerületben az egyén jelöltek közül válassza Szél Bernadettet, mint az ellenzék jelöltjét és pártok közül továbbra is támogassa a Demokratikus Koalíciót.
Egyben köszönöm mindenkinek, aki eddig a kampány során dr. Tóth Zoltán jelölünket támogatta, részt vett valamelyik településen a választói fórumán!

 

 Túllépve eddigi álláspontunkon, tárgyalni kell a Jobbikkal is. Nem választási együttműködésről, nem közös kormányzásról, hanem arról, hogy miként működünk majd együtt a Parlamentben Orbán bűnös rendszerének lebontásában. Arról, hogy az új Parlament megalakulásának pillanatától hogyan törjük meg az orbáni diktatúrát. Nincs ok taktikázni, nincs idő udvariaskodni. Tárgyalni, megállapodni kell. Tárgyalásra hívom a Parlamentbe bejutásra esélyes ellenzéki pártok vezetőit. Az MSZP-Párbeszéd, az LMP, a Jobbik vezetőjét. Várom őket vasárnap 17 órára. Nem bonyolítom a dolgot, egyszerűen annyit kérek, ugorjanak be hozzánk és tárgyaljunk. Ez a legkevesebb, amit elvárnak a választók, amit megkövetel az új Magyarország. A fanyalgók, a kákán is csomót keresők, az egyrészt-másrészt emberek nem érdekelnek. A hazám érdekel. A hazám pedig megér egy tárgyalást. Annál sokkal többet is. 

 Örülök, hogy Karácsony Gergely és Szél Bernadett igen mondott a javaslatomra. Reméljük, hogy végül a Jobbik is úgy dönt, hogy részt vesz a tárgyaláson. El kell dönteniük, hogy Orbán bukását, vagy Orbán hatalomban tartását akarják. Megyünk tovább, a Demokratikus Koalíció tisztában van a nemzetért viselt kötelezettséggel.

 Dolgozzunk tovább Magyarországért, a Köztársaságért!

 Barátsággal

 Gyurcsány Ferenc

 

komment

Címkék: választás demokrácia MSZP Demokratikus Koalíció Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr3513743762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.