2017.09.09.
16:30

Írta: Dr. Tóth Zoltán

e-kormányzat - okos kormányzat

Vigyázat! A kormányzat számítógépes rendszereket fejlesztet!

A jelenlegi kormány a választások eredményét akkor engedi közzétenni, amikor az általa üzemeltetett számítógépes rendszer már meggyőzően jelzi a kormánypárt győzelmét. A választások számítógépes rendszere államtitkot képez, minden titkos, a gépek, a hálózat és szoftver is, az üzemeltetők titoktartási esküt tesznek. Ugyanezen az „államtitkos” rendszeren történik a nemzeti konzultációk eredményének a feldolgozása, amely valódiságának az ellenőrzésére sem pártok, sem civil szervezetek, sem független szakértők, és főleg a lakosság nem jogosult.

A választópolgárok szavazatai, amelyek a demokrácia bázisát jelentik, csak a jelenlegi hatalom szűrűrendszerén keresztül juthatnak el a nyilvánossághoz. Ez a parlamentáris diktatúra lényege. Látszólag van parlament, látszólag van a választás, látszólag van a nyilvánosság, azonban a hatalom megosztás Montesquieu-i elvét, „a hatalom egységének” Sztálin-i az elve váltotta fel. „Minden hatalmat a szovjeteknek (a fidesznek)!”: a törvényhozást, a kormányzást, az igazságszolgáltatást, a médiát, az önkormányzatokat, és mindenekelőtt a gazdagságot termelő gazdaságot.

A gazdagságot termelő Fidesz közeli haveri informatikai szervezetek és forgalmazók fejlesztik és kizárólagosan árusítják a kiskereskedelmi használatra szánt NAV pénztárgépeket is. A NAV számítógépeivel összekötött és újabban kötelezően videó kamerával megfigyelt, a kiskereskedő által kötelezően megvásárolt gép, ha elromlik, akkor kötelező új készüléket vásárolni a kizárólagos forgalmazótól. Az elromlott gépet nem javítják meg, hanem el kell dobni és újat vásárolni!

Az e-jegyrendszert is kifejlesztette a BKK, és a jóindulatú hekker azonnal a rendőrségen végezte, ahelyett, hogy a megrendelő kipróbálta volna a rendszerét, mielőtt a lakossági használatot lehetővé tette volna.

Most fejlesztik az e-recepteket, amelyet az orvosi, gyógyszerészi szakma tudomása szerint 2017. november 1-től, mások szerint 2018. január 1-től kötelező alkalmazni. Már szeptembert írunk, de a rendszer kipróbálásának, a szoftver használatba vételének még semmilyen jele nincs. Becslések szerint a használatra kötelezett orvosok és gyógyszerészek többsége nem rendelkezik olyan számítógéppel, amely alkalmas lenne az e-recept használatára. A lakosság számára azonban jó hír, hogy a régi receptek megmaradnak! A fejlesztő honlapjáról másoltam ki az idézetet: „A felíró orvosnak 2018. végéig felírási igazolást kell adnia a betegnek minden e-receptről, ami a mostani papírvénnyel gyakorlatilag azonos lesz, és amivel bárki kiválthatja a felírt készítményeket, még akkor is, ha a patikában valamilyen technikai ok miatt nincs EESZT-kapcsolat”.

2015 óta épül[i] és hamarosan az otthonunkba és a munkahelyünkre is betelepszik az épülő 450 MHz-es mobilfrekvencia. A hálózat képes lesz kommunikálni az adóhivatallal, és okos méréssel kordában tartani áramlopásokat. A munkálatok szépséghibája, hogy a frekvenciát elnyerő állami cég, az MVM Net késik a megvalósítással.

A budapesti közlekedésben újabb korszerűsítést vezetnek be 2018. január 1-től. A 65. évet betöltött nyugdíjasok számára elektronikus kártyát kell kiállítani, annak érdekében, hogy a jogosultságát az érintett ingyenes utazásra igazolni tudja a járművön. Rossz hír, hogy sehol még nem lehet ilyen kártyát kiváltani, holott a próbaüzem már zajlik. Javasolom, hogy január 1 után ne tervezzen ingyenes utazást egyetlen jogosult se, mert egyenlőre nem tudhatjuk, hogyan végződik az ilyen kaland?! Vészhelyzeti javaslat: a 65. évét betöltött nyugdíjas átlátszó ragasztóval ragassza a homlokára a személyazonosító és a nyugdíjas igazolványát. Ha a vészhelyzeti megoldás nem működik, és az utazásból kizárják, valamint nagyobb összegű pótdíj megfizetésére kötelezik, akkor ne csodálkozzon: a kalandnak rossz vége is lehet! Viszont hátralevő nyugdíjas éveiben széles körben mesélheti ismerőseinek az izgalmas igazságtalanságot!

(Fotó: vs.hu)

 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás közigazgatás kormánypárt Budapest jóállam 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr3612817778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása