2017.04.16.
19:10

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Újra és újra megyünk tüntetni...az unokáinkért!

 

Szombaton, kedden, szerdán újra megyünk!

 

Szorgalmasan járunk tüntetésre. Hol a pedagógusokért, hol az egészségügyért, hol az internet adó ellen, hol magunkért. Most az unokáink miatt a CEU és a civil szervezetek elleni törvények ellen tiltakozunk. Hallgatjuk a gyatra gitározókat, a még gyengébb „verseket” a pódiumról, az izzó hangzó beordításokat, hogy lelkesítsenek minket. Örülünk, ha sokan vannak a tüntetéseken, szomorkodunk, ha „megint kevesen vagyunk”. Nézzük a Hír TV-ben az éjszakai tudósításokat az éjszakai békés sétákról, és drukkolunk, hogy ne legyen gyújtogatás, verekedés a vége. Nem aljasulhatnak le a 2006. évi gyújtogatók és Kossuth téri sátorozók szintjére a 2017. márciusi-áprilisi tiltakozó fiatalok.

 

A SZABADSÁG hirdetése a francia forradalom nyílt szembeszállása volt a feudális hierarchia ellen: az alávetettség, amely a társadalom 97%-át súlytotta, véresen leszámolt a kivételezett uralkodó osztály tagjaival. Az ancien régime a társadalom 3%--nak biztosított minden jogot. A szabadság elvének az érvényesítést kizárólag magának akarja a jelenlegi politikai-állami hatalom Magyarországon. Ők a mai társadalom  3%-át jelentik: joggal lépünk fel ellenük, a diktátor, az állami hatalomgyakorlást személyes és családi-rokoni hasznukra fordító bagázs ellen. A társadalom 97%-nak a szabadságáért küzdünk nap, mint nap.

 

Az EGYENLŐSÉG elve (mai nyelvre fordítva a francia forradalom másik jelszavát): egyenjogúságot és jogállamiságot jelent. Szorgosan hallgatjuk és olvassuk a demokratikus ellenzék maradék politikai és kulturális médiáinak – egyre szűkölülő – tudósításait az egyenlőség elvének rehabilitációjának igényéről.

 

A SZOLIDARITÁS  elve az (a francia forradalomban testvériségnek nevezték), amely arra késztet minket, hogy elmenjünk a tüntetésekre, esőben ázzunk esernyő alatt, kockás , majd kék inget viseljünk, megtanuljuk a mobilunk világító fényének a bekapcsolását és felmutatását a médiának.

 

A társadalom fizikai többsége elvesztette politikai akaratát, mert szegény, mert iskolázatlan, mert szolgasorban van. A politikailag aktív fiatalok, akik ma az utcán vannak, nem akarnak sem szabadságot, sem egyenlőséget, sem szolidaritást. Egyetértenek a társadalom szétszakításával, feltéve, ha ők a győztesek közé tartoznak. Ezt akarja a Fidesz: amely a társadalmi javak kisajátítója. Ezt akarja a Jobbik: sorban áll a Fidesz utáni örökségért. A mai tüntető fiatalok saját jövőbeni hatalmuk elvesztése, saját kecsegtető társadalmi pozícióinak elvétele miatt aggódik, és ezért tüntetnek.

 

Érdek nélkül nincs politika. Érdekérvényesítés nem lehetséges a nyilvánosság ereje nélkül.

 

A választás a demokratikus politikai akaratnyilvánítás békés eszköze: mi nem akarunk polgárháborút. Beérjük a szavazatok erejével!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4412430699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.