2016.09.10.
20:14

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs a nőkért szól, nem csak nőknek - kedd, 13 óra

Közép-Európa: földrajzilag, történelmileg, politikailag létezik-e ilyen fogalom? Mely országok tartozhatnak Közép-Európához? Németország, Lengyelország, Ausztria, Csehország és Szlovákia? Magyarország hová tartozik földrajzilag, történelmileg, és politikailag? Mit jelent, amikor a Lajtán innen és túl meghatározást halljuk? Létezik-e közép-európai konyha? Ring Éva egyetemi tanár válaszol a kérdésekre és javasol ételeket, recepteket a térségből.

Német állami himnuszt, lengyel sörhimnuszt, Oláh Ibolyát, csehszlovák tánczenét, osztrák tiroli ugrálóst hallgatunk zenében.

Königsberg, Poroszország korabeli fővárosának legfinomabb ételét bemutató dallamokkal indulunk. Az étel neve ”königsberger klopse”.

 

Szólj hozzá!

Címkék: Rádió Bézs 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8211693551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása