2015.03.15.
21:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2015. március 15.

 

Puha vagy parlamentáris diktatúra?

 

Puha diktatúra van Magyarországon?! A politikai ellenzék még nincs börtönben, az élesen kritizálókat még nem ölik meg ismeretlen bérgyilkosok, a sajtó – körbehatárolt részében – még szabadon lehet kritizálni a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Puha az a diktatúra, amely a lakosság támogatását egzisztenciális függőséggel kényszeríti ki. A puha diktatúra a választási kampányában az ellenzéki politikusokat bilincsben vezetik el a legnagyobb média hírverés közepette, majd évek múltával a kormányzati sajtó hallgatása mellett kiszabadulhatnak.

Parlamentáris diktatúra van Magyarországon?! Formálisan még vannak választások, amelyen - az egzisztenciális függőségbe kényszerített emberek - a zsebükön keresztül szavaznak. A „demokratikus ellenzéki politikusok” beleestek a választási politikai csapdába, és a parlamentben havi fizetést felvevő képviselőik elégedettek a bérezésükkel. Az állam szükségszerűen független szervezetei és alkalmazottai (választási bizottság, nemzeti bank, ügyészség, közigazgatás) politikai alattvalói a kormányzatnak - tetszős fizetésekkel kárpótolva a lelki és szakmai terrorér elszenvedéséért. A jelenlegi kormány és parlamenti ellenzéki pártok képviselői utat nyitottak a „matyóhímzéses” jobboldali szélsőséges pártnak. Lelkük rajta.

A jelenlegi kormányzat saját szolgálóinak a zsebét tömi az adófizetők pénzével, a közszolgáltatások megszorításával. Csalnak a közbeszerzéseken. Eddig Simicskát pénzelték, cserében a politikájuk pénzügyi támogatásáért, most új kedveltek győznek a közbeszerzéseken.

A jelenlegi kormányzat ellensége a modernizációnak: csökkenti az oktatásra fordított közpénzeket, megbetegíti a szegényeket az egészségügyi szolgáltatások finanszírozásának lefaragásával.

A jelenlegi kormányzat üldözi a szegény sorsú embereket és előnyben részesíti az urizálást. Általános a korrupció a jelenlegi kormányzati megrendelésekben. Hiányoznak a tiszta kezek az adóbeszedésben és a büntetőeljárások egy részében.

1848. március 15-e a polgári forradalom ünnepe. Minden értékkel szembefordult a jelenlegi kormány és kormánypárt, amely a társadalmi haladást szolgálja. Még a jót is rosszul csinálják.

2015. március 15-én Magyarországon puha és parlamentáris diktatúra van.

 

komment

Címkék: választás demokrácia közigazgatás kormánypárt 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr247273435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.