2014.09.17.
22:00

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Trianon mellett vagy ellen?

2014. szeptember 18: népszavazás a Skóciában.

Nagy-Britanniából és az Európai Unióból való kiválásról szavaznak a skótok csütörtökön.

Pikáns történet, hogy egy skót király –öröklés útján - csatlakozott Angliához 1706-ban, és lett Nagy-Britannia királya.

Már elemeztem a skót népszavazás kérdéseit: http://tothzoltan.blog.hu/2014/08/15/nepszavazas_a_skot_fuggetlensegrol

Javasolom, hogy tekintsék át a népszavazás kérdéseit egy amerikai szakértői szervezet értékelése alapján:

http://www.ifes.org/?utm_medium=email&utm_source=MyNewsletterBuilder&utm_content=#subscriber_id&utm_campaign=Elections+in+Scotland+2014+Independence+Referendum+1412159213&utm_term=

Európában több olyan régió is van, amely nacionalista alapon el kíván szakadni a jelenlegi államtól.

http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2013/09/16/autonomia-vagy-elszakadas-szakadar-mozgalmak-europaban

A trianoni revizionista gondolat jegyében Fidesz kormánypárti politikusok „suttogó propagandával” terjesztik Erdély visszacsatolását. Székelyföld autonómiájának a követelése és zászlózása burkolt követelés Romániából való kiszakadásra. (Ennek kapcsán érdemes elolvasni Eötvös Károly visszaemlékezései között az Országgyűlés határozatát 1715-ből, amely szerint a székelyek nem magyar nemzetiségűek…és önálló országgyűlési képviselőkkel rendelkeznek, mint nem magyarok!)

A magyar belpolitika szempontjából a skót népszavazás olaj a tűzre az unió ellenes politika tagadása és a „magyar szabadságharc” folytatása mellett. Ha az elszakadás mellett szavaznak többen Skóciában, akkor a Fidesz erősíti kampányát a trianoni gondolat eredményessége mellett: győzött a népakarat. Ha a „nem” szavazatok kerülnek többségbe Skóciában, akkor a Fidesz a nemzeti önállóság elnyomása mellett fog szónokolni.

Kormányzati gőzhenger a médiában: „igen” vagy „nem” többség Skóciában? Magyarországon győz a Fidesz!

 

 

komment

Címkék: kampány választás demokrácia határon túli magyarok Európai Unió Nagy Britannia külföldi választás nemzetközi megfigyelés

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr26707333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.