2013.05.01.
21:39

Írta: Dr. Tóth Zoltán

„Számoljuk együtt a szavazatokat 2014-ben!” előrehaladási jelentés 5.

img_0010_300x225_1367436895.jpg_300x225

 

A Majálison közel 500 érdeklődő közül 250 választópolgár jelentkezett szavazatszámláló tevékenységére. A Majálisra a Népszava különszámot jeletetett meg, amelyben a 13. oldalon ismertette mozgalmunk céljait.

A Szövetségben Együtt Magyarországért alelnöke, Nagy Marianna bejelentette, hogy megkezdték az oktatási egyeztetést a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal.

Kisfaludi Gábor kollégánk vállalta, hogy Érden koordinálja a demokratikus pártok közötti együttműködést a szavazatszámlálás technikai folyamatában. A feladat nagyon nehéz, mert 130 szavazatszámlálót kell bevonnia a munkába. Más városokból is várunk jelentkezőket hasonló faladatra.

A szavatszámlálási folyamat szervezésére segítőnek jelentkezett Kovács Iván kollégánk, aki a szamoljuk2014@gmail.com e-mail címen várja a jelentkezőket. Forduljanak hozzá bizalommal!

A Facebookon április 30-án megjelent a felhívás a Majálison való megjelenésre. Rövid idő alatt sokan jelezték személyesen is találkozzanak a szavazatszámlálók.

A Klubrádió április 30-án reggel azt kérdezte Tóth Zoltántól, hogy milyen alapon válogatnak a szavatszámlálásra jelentkezők között. A program kezdeményezője azt válaszolta: „Minden választópolgárt várunk, aki elkötelezett a demokratikus, tisztességes választások mellett. 22 ezer embert akarunk felkészíteni a demokratikus pártok számára, hogy részt vegyenek delegáltként a szavazatszámláló bizottságok munkájában.”

Az ATV Tabu c. műsora 2013. április 29-én hírt adott arról, hogy a Majálison mozgalmunk vezetői személyesen első ízben találkoznak a szavatszámlálókkal.

Megegyezés született arról, hogy május 1-jén, a Városligeti Majálison a Szövetségben Együtt Magyarországért (Árok Kornél) helyet ad mozgalmunknak a Városligeti nagyréten levő sátrában.

A Magyar Szociáldemokrata Párt nevében Schmuck Andor elnök csatlakozott a mozgalmunkhoz.

A Demokratikus Koalíció nevében Varjú László pártigazgató csatlakozott a mozgalmunkhoz.

Alternatív Nemzeti Választási Bizottságot hoz létre az Együtt 2014-PM, az MSZP és a DK

http://m.origo.hu/dwap/origo/itthon/20130417-egy-civil-bizottsag-felugyelne-a-valasztasokat.html

Mészáros Antónia az ATV-ben 2013. április 17-én 7,30 órakor érdeklődéssel hallgatta a kezdeményezésünket.

Dr. Schmidt Péter v. alkotmánybíró csatlakozott a mozgalomhoz.

Polyák Makk Etelka vállalta: másokat is meggyőz arról, hogy számoljuk együtt a szavazatokat!

Dr. Vörös Imre v. alkotmánybíró belépett a szavazatszámlálók sorába 2013. április 11-én.

A Klubrádióban Bolgár György érdeklődött a kezdeményezés formájáról és tartalmáról 2014. április 9-én http://www.klubradio.hu/index.php?id=33 a Megbeszéljük műsor 1. és 2. részében. Már a műsor elhangzása alatt többen érdeklődtek a részvétel módjáról, és kinyilvánították részvételi szándékukat.

A Roma Polgárjogi Mozgalom nevében Horváth Aladár jelezte, hogy részt kívánnak venni a közös munkában http://www.facebook.com/groups/477216745635051/?fref=ts. Az érdeklődők a miskolci szervezethez fordulhatnak: rpmbazmegye@gmail.com.

A szervezetek közül elsőként Árok Kornél jelezte, hogy a kezdeményezést támogatja a „Szövetségben, Együtt Magyarországért” párt nevében.http://szem2014.hu/hirek/items/2013-04-09/Nyilt_level_az_demokratikus_ellenzeknek

A blogomon 2013. március 21-én megjelent felhívásra még az nap jelentkezett elsőként Hidasi György, Gémes Gabriella és Varga Anna. Az egyéni jelentkezések azóta is folyamatosak.

A mozgalom indulásáról elsőként a Népszava adott hírt http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=631717

Budaörs, 2013. május 1.

dr. Tóth Zoltán

választási és közigazgatási szakértő

 

komment

Címkék: választás demokrácia pártok határon túli magyarok előválasztás elsőválasztók MSZP LMP Európai Unió Bajnai Bokros 2014 Magyarország Együtt 2014 Kuncze MÚOSZ Szabadság és Reform Intézet Szabadelvű Polgárok Egyesülete Szövetségben Együtt Magyarországért Demokratikus Koalíció magyar választások története Kiss Károly cikkei nemzetközi megfigyelés Szavazatszámlálók Modern Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr435260498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.