2013.02.23.
20:26

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Őr úr és a fele politikusok, akik nem szedik be a gyógyszert.

_ExR

Őr úr és a fele politikusok, akik nem szedik be a gyógyszert.

A pláza (bevásárló központ) parkolójából (-P3) lifttel kísérlek meg felhatolni a +2 emeletre. Megnyomom a lift hívó gombot, a lift ajtó azonnal kinyílik és besétálok. Egyedül vagyok a 15 személyes felvonóban. Megnyomom a +2 gombot, az ajtó záródik, amikor valaki kívülről megnyomja a lift hívó gombot, így az ajtó ismét kinyílik. Az új érkező megnyomja a –P2 gombot, és elégedetten sétál a lift hátsó fali tükréhez, amelyben győztes mosollyal nyugtázza sikerét, hogy nem vitték el az orra elől a liftet. Az ajtó záródik, de valaki az utolsó pillanatban kívülről gombot nyom, az ajtó ismét nyílik, újabb győztes érkezik és megnyomja a +1 gombot. Már ketten nézik magukat a hátsó tükörben győzedelmesen: nem sikerült előlük elorozni a liftet. A lift ajtó lassan ismét záródna, de harmadik versenyző ront be a résen. Nincs tudomása a korábban történtekről, így az újszülött értetlen mosolyával rántja ki a lábát a csukódó ajtó bilincséből, midőn ettől újra tágra nyílik az ajtó. A legutolsó érkező két gombot is megnyom: A „0” és a –P1 gombot. (Még nem döntött, hogy melyik utat választja?!)

A lift immár közel egyharmaddal telve indulna. Azonban az ajtó 1 cm hiányában nem záródik teljesen. Hiába, kétharmad kell a meginduláshoz is.

Elsőként hagyom el a megfeneklett liftet, a bent maradó többség nagy megkönnyebbülésére: Ők a győztesek, a vesztes hagyja magukra a győzőket és húzzon el a …

Békésen ballagok a lépcső felé. Hallom – háttérzajként - a liftajtó zaklatottan nyitó és záró hangjait. Nem akar indulni a lift, sokszorosan nem indul.

Három lépésre áll a biztonsági őr úr a lift ajtótól.

 

         Jónapot kívánok! Elromlott a lift, tudna segíteni?!

 

         Höööö…

 

         Elromlott a lift, az Ön háta mögött – segítene a bejelentésben?

 

         Höööö…

 

         Tetszik tudni, elromlott a lift! Tud segíteni?

 

         Nem az én hatásköröm! Majd szólók a TAKARÍTÓKNAK!

A győztes liftbéli versenyzők fokozatosan zárkóznak fel a lépcsőn mellém gyalog, sőt, sietős ugrásokkal hagynak el. Itt is győznek!

Egy politikus azt mondta, hogy nagy győzelem, hogy a politikusok létszámát felére csökkentették: 386 kontra 199. (Ez a politikus nem tudja, hogy a 199-es számot eredetileg a legnagyobb politikai ellenfele javasolta!) HÖÖÖÖ…

A NAGY POLITIKUS GYŐZELEMKÉNT HÍRDETTE KI AZT IS, HOGY NEM SZEDI BE A BETEGSÉGE ELLENI GYÓGYSZEREKET! A GYÓGYSZEREK NEM SZEDÉSE A BETEGSÉG TOVÁBBI ROMLÁSÁT EREDMÉNYEZI!

Isten kezében vagyunk! Höööö…!

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás kormánypárt jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr15100785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása