2012.06.01.
22:08

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Helyi kezdeményezés a demokratikus pártok koalíciójára

koalicio_1338581138.jpg_500x301

Kedves Olvasó!

 

Köszönöm, hogy olvassa a blogomat. Örülök neki, ha a blog címét használja - rendeltetésszerűen - saját kampányához. („Szavazatok erejével…”)

 

Minden olyan javaslat nyilvánossá tétele és megvitatása nagyon hasznos, amely segítheti a demokratikus pártokat abban, hogy összefogjanak a jogállamot és demokratikus működést megszüntetni kívánó pártok ellen.

 

1. A pártok regisztrált taglétszáma alapján folytatott koalíciós tárgyalások az eddigi ismereteim szerint hazugságok tömegére épültek. Természetesen bízhatunk abban, hogy a jelenleg demokratikusnak tekintett pártok majd tisztességes adatokat szolgáltatnak a tárgyalásokhoz, de ma is azok ülnek ezen pártok vezetőségeiben, akik ezt a becstelenséget az elmúlt években elkövették.

 

2. A XXI. század (modern) pártjai nem a párttagság létszáma alapján erősek vagy gyengék, hanem a kampányuk eredményessége (tartalom), az átviteli erő (média) és hatékonysága (pénz mennyisége) alapján. Természetesen fontos elem a párttagság létszáma, mint hálózatban való működés fontos eleme, de a számítógépes (virtuális) és média kapcsolatok erősebben hatnak. Ugyanakkor meggyőződésem, hogy az a párt, amelynek nincs a személyes kapcsolatokra épülő hálózata (door to door), az reménytelen helyzetben van a demokratikus választásokon. Íme, egy ellentmondás tömeg. Ön ennek a halmaznak egy oldalára helyezi most a hangsúlyt: a taglétszám alapján kezdődjenek koalíciós tárgyalások a 2014. évi választásra a pártok között.

 

3. Egy választási szövetség kialakítása nem várható el önmagában az egyes pártok vezetői részéről. Ők mind-mind külön-külön akarnak sikeresek lenni. Azonban a tagság igénye rákényszerítheti a pártok a vezetőit a koalícióra.

 

4. Ön nagyon jó úton jár, amikor helyi kampányt akar építeni a koalícióra. Javaslom, hogy az eredményeiről tájékoztassa a demokratikus pártok vezetőit, és az Ön helyi koalíciós partnerei ugyanezt tegyék meg a saját pártjuk vezetői vonatkozásában.

5. Javasolom legyenek arra figyelemmel, hogy nagyon sok helyi civil szervezet is változásokat akar a politikában. A civil szervezetek tevékenységét támogatva, sok lehetőség van arra, hogy egy koalíciós szerep támogatásához megnyerjék őket. Viszont nem szabad arról megfeledkezni egy siker esetén, hogy a civil szervezetek milyen sokat tettek a koalíció sikeréért. Ez becsületbeli kérdés.

 

Kedves Olvasó!

 

Sok sikert kívánok a vállalásához. Nehéz és sok munkát igényel a demokratikus pártok közötti koalíció kialakítása az egyfordulós választás előtt. Meggyőződésem, hogy csak ezen az úton - amelyet Ön is vállal - lehet megtartani a demokráciát és jogállamot.

 

Kérem tájékoztasson eredményeiről és kudarcairól. Ha szükségesnek tartja, akkor készen állok egy az Ön által összeszervezett helyi találkozón részt venni.

 

Üdvözlettel:

Dr. Tóth Zoltán

 

 

komment

Címkék: választás előválasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr434560247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.