2012.05.05.
12:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Európai Unió nélkül...

nem_europa_1336211716.jpg_200x151

A Jobbik hivatalos politikája, hogy Magyarország lépjen ki az Európai Unióból. A párt vezetői uniós zászlót égetnek, jobbik esetben leveszik az Országgyűlés irodaházának a homlokzatáról az uniós zászlót, majd azt nyilatkozzák, hogy ha kormányra jutnak, akkor népszavazást is szerveznek a kilépésre…

Magyarország tagja az uniónak. Addig is, amíg ez így van, ezek a politikusok - és akik velük egyetértenek - járjanak elöl jó példával és felejtsék el azokat az előnyöket élvezni, amelyet az unió teremtett meg nekünk.

Aki majd a kilépésről szóló népszavazáson a kilépésre fog szavazni, az már most, a kilépés előtt:

·        Ne járjon olyan közúton, amelyet az unió pénzéből építettek vagy felújítottak!

·        Ne vegyen igénybe a gyermeke számára olyan közszolgáltatást (pl. óvoda, iskola), amelyet uniós pénzből építettek vagy felújítottak!

·        Ne szálljon fel olyan tömegközlekedési eszközre, amelyet uniós pénzből vásároltak (részben vagy egészben)!

·        Ne menjen olyan egészségügyi intézménybe gyógyulni, amelyhez uniós támogatást nyújtottak!

·        Ne lépje át a határt szabadon Ausztria, Szlovákia, Szlovénia felé, Ferihegyről ne utazzon az unióba határőrizeti ellenőrzés nélkül, hanem álljon meg legalább egy órára a határon, és izguljon a vám- és határőrizeti ellenőrzés miatt!

·        Ne menjen Magyarországon olyan helyre üdülni, fürödni, pihenni, amelyet az unió támogatott!

·        Ne igyon olyan vizet, és ne használjon olyan szennyvízcsatornát, amelyhez az uniónak köze van!

·        Ne tartson kapcsolatot olyan magyar állampolgárokkal, akik az unió valamely országában dolgoznak!

·        Ne menjen az unió egyetlen országába se tanulni!

·        Ne tanuljon idegen nyelveket!

Különösen fontos, hogy mindenki, aki ki akar lépni az unióból, azok tanulják meg a rovásírást, mert a szavazólapon rovásírással szerepel majd a kilépésre vonatkozó kérdés. Addig is tanuljanak nyila/so/zni!

 

 

komment

Címkék: Európai Unió

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr914489905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tibapó 2012.05.09. 17:56:17

Már rég meg szerettem volna kérdezni egy okos embertől, hogyan is van ez, mert pl. Drábik János szerint sokkal többet vesztettünk a vámon, mint amit nyertünk a réven, és ezúttal szó szerint, ugyanis mióta uniós szabdkereskedelem folyik, nem folyik be a magyar államnak a vámbevételek garmadája, ami több, mint az összes uniós pályázati támogatás együttvéve - állítja Drábik. Szóval hogy is van ez, van ebben igazság, avagy félremagyarázás?
Tisztelettel: tibapó

Dr. Tóth Zoltán 2012.05.10. 15:20:55

Az uniós csatlakozással erősen megemelkedett a Magyarországon termelést folytató nem magyar tőkéjű cégek száma. A megszünt vámbevételek helyébe az általuk fizetett magyarországi (kb. 30 féle) adó lépett. Az általam ismert közdazdászok szerint a megszünt vám és az újonan belépett adók egyenlege pozitív. Nagy szakértő nem vagyok ilyen kérdésekben, javasolom, közaszdászt is megkérdezni.

tibapó 2012.05.11. 20:04:12

@Dr. Tóth Zoltán:
Érdekes megközelítés.
Magam úgy okoskodtam, hogy az igaz, hogy az állam vámbevételei csökkentek, de a magyarországi exportot sem terheli az EU-ban vám, azaz az állam bevételeit a mo-i exportáló cégek sikeresebb szereplése ellensúlyozhatja (versenyképesebb az árujuk, nyereségesebbek lehetnek, több nyereségadót fizethetnek).
Igenám, de mindkét feltételezésnek ellentmondhat, az ország egyenlege mégsem lehet annyira fényes, mert a (vélhetőleg több adót fizető) multik megszűnt magyar cégek helyére kerültek, ráadásul úgy, hogy sem itthon, sem otthon nem kell vámmal kalkulálniuk, vagyis megkapták olcsón a magyar piacot.
Azaz a multik sokkal jobban jártak, mint a magyar állami büdzsé. De pontosan nem tudom, csak találgatok. Maga Drábik, hacsak nem szándékosan, nem tévedhet akkorát, hiszen ő is közgazdász.

sbfa 2012.05.19. 00:03:55

Akkor lássuk:

"Ne járjon olyan közúton, amelyet az unió pénzéből építettek vagy felújítottak!" - a munkám és családom miatt muszáj használnom őket, különben sem kérte senki (vagy legalábbis én nem), hogy újítsák föl őket.

"Ne vegyen igénybe a gyermeke számára olyan közszolgáltatást (pl. óvoda, iskola), amelyet uniós pénzből építettek vagy felújítottak!" - tudtommal nem történt semmilyen felújítás gyermekeim iskolájában, de emiatt biztos nem szakítanám ki őket a jól megszokott környezetből.

"Ne szálljon fel olyan tömegközlekedési eszközre, amelyet uniós pénzből vásároltak (részben vagy egészben)!" - nem sűrűn használom a tömegközlekedést, de az itteni Ikarusokat kétlem, hogy uniós segítséggel vásárolták.

"Ne menjen olyan egészségügyi intézménybe gyógyulni, amelyhez uniós támogatást nyújtottak!" - tényleg ne? Dögöljön meg a szegény, beteg, az Uniót megvető állampolgár, csak mert adott intézményt esetleg Uniós pénzből fejlesztették? Egyre durvábbak ezek...

"Ne lépje át a határt szabadon Ausztria, Szlovákia, Szlovénia felé, Ferihegyről ne utazzon az unióba határőrizeti ellenőrzés nélkül, hanem álljon meg legalább egy órára a határon, és izguljon a vám- és határőrizeti ellenőrzés miatt!" - nem kommentálom, ennél a pontnál komolyan megfordult a fejemben, hogy ez az egész írás csak valami komoly formába öntött humoros olvasmány az erre vevőknek.

"Ne menjen Magyarországon olyan helyre üdülni, fürödni, pihenni, amelyet az unió támogatott!" - gondolom forintra pontosan tudnom kellene, az egyes helyekre mennyit költött a dicső EU. Az átlag magyarnak persze pénze sincs nyaralni menni, szóval a felvetése eleve tárgytalan.

"Ne igyon olyan vizet, és ne használjon olyan szennyvízcsatornát, amelyhez az uniónak köze van!" - a vizes példa színvonala az egészségügyi intézményeshez közelít, az általunk felhalmozott szennyvízzel meg szívesen elárasztanám az EU-t bálványnként tisztelők lakását.

"Ne menjen az unió egyetlen országába se tanulni!" - koromból adódóan ez nem fog bekövetkezni, gyermekeimnél sem. Különben meg miért is mennénk máshová, amikor itt szakdolgozat nélkül is lehet valaki miniszterelnök, vagy közt. elnök? Vagy Ön ismer olyan EU-tagállamot, ahol hasonló lehetőségek várnak egyes kiválasztottakra?

"Ne tanuljon idegen nyelveket!" - a legnevetségesebb javaslat mind közül (persze annyira nem tűnik ki). Feltételezem, az EU előtt nem lehett itthon semmiféle idegen nyelvet tanulni, ezt a remek lehetőséget is kizárólag nekik köszönhetjük. Az amerikaiak, izraeliek, tádzsikok, zambiaiak se tanuljanak ez esetben, ők sem EU-tagok.
süti beállítások módosítása