2018.05.24.
14:59

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Gyermeknap - Budaörsi Olvasókör

 

A Budaörsi Olvasókör a gyermeknap alkalmából 50 mozgássérült gyermek számára rendezvényt szervez.

A helyszín a Budaörs Városi Uszoda és Strand.  http://bvuss.hu/elerhetoseg/ .

A rendezvény időpontja: 2018. május 26.  szombat

Program

 

07,00 – tól szendvicsek (biztonságos étel) elkészítése (140 db),

 

09,00 – tól szendvicsek és könyvek (50 db) átadása az Uszoda előterében a kísérőknek

 

10,00 - tól Simon Attila zongora, hegedű ének műsora az uszodában

 

11,00 – tól tanmedencében fürdés felügyelet alatt

 

13,00 – tól kézműves program

 

15,00 -tól gyermekek hazatérése

 

A rendezvény szervezője Nagy János.

 

Köszönjük a támogatóinknak a felajánlásokat, és az önkénteseknek a munkát!

Következő rendezvények:

 Május 30. szerda, Sukorói sárkányhajózás és főzés 200 gyermeknek

 Június 13. szerda, Szentpéteri Nagy Richard, a PostArt-ban

 Július 11. szerda, Bolgár György a PostArt-ban

 Az augusztus 8-ai kirándulásra várjuk a javaslatokat!

 Tóth Zoltán, az olvasókör vezetője

 

 

 

 

 

 

komment

Címkék: Budaörs olvasókör 2018 Magyarország

2018.05.23.
19:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Hús zöldséggel - ami a szakácskönyvből kimaradt

A hús egyszerre harapható és omlós. A zöldség egyidejűleg fűszeres és puha. Megjelent a szakácskönyvem: Civil a konyhában. Könyvbemutató 2018. június 8. péntek 16,30 Budapesten, a Vörösmarty téren, a színpadon, majd június 14-én, Veszprémben a Kossuth Könyvesbolt előtt 16,30-kor. Várom az érdeklődőket és a vásárlókat!

komment

Címkék: videó szakácskönyv Budapest szakácskönyv születik?! 2018 Magyarország

2018.05.20.
23:50

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Heti Betevő Egyesület Budaörsi Önkéntesek 2018 05 20

Csirkepörkölt zöldségágyon: 140 adag ételt készítettünk a Heti Betevő Egyesület istápoltjainak, amelyet a VIII. ker Gólya közösségi házban osztottak ki.

komment

Címkék: videó Budaörs Heti betevő 2018 Magyarország

2018.05.19.
17:11

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Gyömbéres uborka

Gyömbéres uborka

A feleségem perezselymes krumplijából maradt néhány szem burgonya, amelyet már nem kívánt később elfogyasztani. Ingadoztam a kuka és a hűtőszekrény között – hová helyezzem el? Váratlanul arra jött két uborka, amelyek az ebéd tejfölös uborkasalátáját sértetlenül megúszták. Már nyilalt is bennem a gondolat: csináljunk belőlük valami finomat! Vannak olyan tv-s főző műsorok, amelyekben véletlenül kiválasztott 3 alapanyagból kötelező a szakácsoknak valami ehetőt készíteni. (Felmerült bennem, hogy benevezek erre a versenyre én is.) Az uborka és a főtt krumpli mellé egy aszalódott gyömbéren állt meg a szemem. Kész a kompozíció folyékony része is: balzsamecet (fehér), hideg húsleves (a zsírt a tetejéről leszedtem). Fűszer: fehérbors.

Ha azt mondom, hogy a maradékokból egy új ételt komponáltam, akkor sokan elhúzzák a szájukat – naaa neee. Ha azt mondom, hogy keveset és finomat főzzünk vegásan, akkor egyes tv-s műsorvezetők lelkesen brávóznak: az egészséges életmód újabb bizonyítéka! 

Nos, én egyik oldalhoz sem csatlakoznék, csak egy őszinte mondattal kezdtem: a feleségem perezselymes krumplijából maradt néhány szem burgonya…

 Az alapanyagokról ejtsünk néhány szót!

 Az uborka lehet kígyó, fürtös vagy szovjet típusú. A kígyó uborka a legolcsóbb, de a ajánlatos a belső magház részt egy kiskanál segítségével kikaparni, mert a magház rontja az étel állagát. A fürtös már nagyon jó, mert kevés benne a puha középső rész, de a legjobb a szovjet uborka, mert a középső puha rész is kemény! Javasolom, hogy a kiválasztott uborkát kockázzák, és ne reszeljék, gyalulják. A kockázással a kemény uborka lankadatlan marad, és a harapási élmény az étel minőségi követelménye. Nem sózzuk az uborkakockákat, mert az is csökkenti a harapás élményét! Ha vágyunk a sós ízre, akkor azt kizárólag fogyasztás előtt tegyük rá az ételre a sót.

A krumpli fajtája is nagyon fontos. A kereskedelmi felügyelet kötelező szabálya szerint nagyon elmés módon tájékoztatják a magyar fogyasztót:  A, B vagy C típusú a burgonya. Természetesen nem írják oda a fogyasztó kedvéért a krumplira, hogy melyik mit jelent. „Az internetről mindenki szabadon tájékozódhat!”  Én az A típust ajánlom, amely „saláta burgonyát” jelent. Magyarán ennek a legalacsonyabb a keményítő tartalma, így a krumpli állaga kibírja azt is, ha ott felejtettük a forró vízben ázni.

 Az aszalódott gyömbér egy hosszabb folyamat eredménye: a gyömbér megmaradt részét ott felejtettük a konyhai polcon, így az megindult a múmia lét irányába. A gyömbért nem kell meghámozni, elég megmosni, és máris vághatjuk apró kockára.

A folyékony részt ízlés szerint állítjuk össze.  Kevés ecet és több zsírtalan húsleves (kockából is készülhet) legyen. A lé mennyisége fedje el a száraz összetevőket. Aki nem szereti a fehérborsot, az használjon helyette csiliport vagy erőspistát.

 A gyömbéres uborkát kreatív uborkának is nevezhetem, mert véletlenek alkotói sorozata hozta létre a gyömbéres uborka kompozícióját. Látják, hogy mindennek az oka a feleségem: nem ette meg a petrezselymes, vajas főtt krumplit tejes egészében. Cserébe nem evett a gyömbéres uborkából sem.

 Ön megkóstolja a gyömbéres uborkát? Jó étvágyat!

 

komment

Címkék: szakácskönyv Budapest Budaörs 2018 Magyarország

2018.05.12.
08:53

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Marabu rajza a Népszavából

Egy a zászló!

Marabu rajza a Népszavában.

komment

Címkék: kormánypárt jóállam 2018 Magyarország

2018.05.12.
06:38

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 05 09 Gábor György

A Budaörsi Olvasókör vendége volt Gábor György vallásfilozófus, aki Mózes törvényei és a Hegyi Beszéd hasonlóságairól és különbségeiről tartott előadást.

komment

Címkék: videó demokrácia Budaörs olvasókör 2018 Magyarország

2018.05.02.
13:10

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 02 14 Radnóti Sándor

A Budaörsi Olvasókör vendége volt Radnóti Sándor és Heller Ágnes.

komment

Címkék: videó demokrácia Budaörs olvasókör 2018 Magyarország

2018.05.02.
08:42

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Auchan 20 - 2018 május 1.

Az Auchan 9000 dolgozójának szervezte meg a majálist! Feleségemmel mi így láttuk a nagy bulit.

komment

Címkék: tavasz videó demokrácia Ünnepek 2018 Magyarország

2018.04.09.
18:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Köszönet és bocsánatkérés

Köszönet és bocsánatkérés

Tisztelt Választópolgárok!

A Pest megyei 2. sz. egyéni választókerületben indultam a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselő jelöltjeként a 2018. évi választáson.

Köszönöm a Budakeszi, Budaörs és 15 környező település választópolgárainak, akik aláírásukkal támogatták a jelölésemet, akik személyesen kezet fogtak velem a szórólapozás közben, akik részt vettek a kampányrendezvényeimen, akik e-mailban írtak levelet vagy az fb oldalamra lájkoltak vagy bejegyzéssel buzdítottak.

Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik megértették, - és annak hangot is adtak - hogy miért léptem vissza Szél Bernadett javára.

Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik vasárnap - akár a kérésem alapján, akár az orrukat befogva, de az eszükre hallgatva - Szél Bernadettre szavaztak.

Bocsánatot kérek azoktól a választópolgároktól, akik visszalépésem miatt nem találtak már olyan jelöltet a szavazólapon, akiért érdemes lett volna eljönni szavazni, vagy nem vitte rá sem a szívük, sem racionális magyarázat a kezüket arra, hogy hová ajánlom az X-et behúzni.

A visszalépésemet követő kritikai megjegyzések megerősítettek abban, hogy a részleges koordinált visszalépések nem hozták meg országosan a szükséges eredményt, és ezért a döntésért engem is felelősség terhel. Nem az terheli a lelkemet, hogy visszaléptem, hanem az, hogy ezzel a döntéssel nem tudtam egy országos és racionális folyamatot elindítani a demokratikus ellenzék pártjai között.

Választási szakértőként továbbra is állok a választópolgárok rendelkezésre. 2019. nyarán Európa Parlamentet, októberben önkormányzatokat választunk. Levontam a szükséges tanulságokat az országgyűlési választásból: most félig szabad, ámde tisztességtelen és átláthatatlan választásnak voltunk mindannyian a részesei. A közéleti tevékenységemet a szabad, a tisztességes és az átlátható választások megteremtéséért folytatom!

Dr. Tóth Zoltán

 

 

 

komment

Címkék: választás demokrácia MSZP Demokratikus Koalíció magyar választások története Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország

2018.04.01.
17:06

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 04 01 Heti Betevő húsvétja a Rádió Bézsben

Előzetes a Rádió Bézs műsorából, amelyet 2018. április 13-án pénteken hallgathatnak meg teljes terjedelemben. Fotó Kiss Katalin. Műsorvezető-szerkesztő Tóth Zoltán

komment

Címkék: szakácskönyv Budapest Budaörs Heti betevő 2018 Magyarország