2018.04.09.
18:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Köszönet és bocsánatkérés

Köszönet és bocsánatkérés

Tisztelt Választópolgárok!

A Pest megyei 2. sz. egyéni választókerületben indultam a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselő jelöltjeként a 2018. évi választáson.

Köszönöm a Budakeszi, Budaörs és 15 környező település választópolgárainak, akik aláírásukkal támogatták a jelölésemet, akik személyesen kezet fogtak velem a szórólapozás közben, akik részt vettek a kampányrendezvényeimen, akik e-mailban írtak levelet vagy az fb oldalamra lájkoltak vagy bejegyzéssel buzdítottak.

Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik megértették, - és annak hangot is adtak - hogy miért léptem vissza Szél Bernadett javára.

Köszönöm azoknak a választópolgároknak, akik vasárnap - akár a kérésem alapján, akár az orrukat befogva, de az eszükre hallgatva - Szél Bernadettre szavaztak.

Bocsánatot kérek azoktól a választópolgároktól, akik visszalépésem miatt nem találtak már olyan jelöltet a szavazólapon, akiért érdemes lett volna eljönni szavazni, vagy nem vitte rá sem a szívük, sem racionális magyarázat a kezüket arra, hogy hová ajánlom az X-et behúzni.

A visszalépésemet követő kritikai megjegyzések megerősítettek abban, hogy a részleges koordinált visszalépések nem hozták meg országosan a szükséges eredményt, és ezért a döntésért engem is felelősség terhel. Nem az terheli a lelkemet, hogy visszaléptem, hanem az, hogy ezzel a döntéssel nem tudtam egy országos és racionális folyamatot elindítani a demokratikus ellenzék pártjai között.

Választási szakértőként továbbra is állok a választópolgárok rendelkezésre. 2019. nyarán Európa Parlamentet, októberben önkormányzatokat választunk. Levontam a szükséges tanulságokat az országgyűlési választásból: most félig szabad, ámde tisztességtelen és átláthatatlan választásnak voltunk mindannyian a részesei. A közéleti tevékenységemet a szabad, a tisztességes és az átlátható választások megteremtéséért folytatom!

Dr. Tóth Zoltán

 

 

 

komment

Címkék: választás demokrácia MSZP Demokratikus Koalíció magyar választások története Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország

2018.04.01.
17:06

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 04 01 Heti Betevő húsvétja a Rádió Bézsben

Előzetes a Rádió Bézs műsorából, amelyet 2018. április 13-án pénteken hallgathatnak meg teljes terjedelemben. Fotó Kiss Katalin. Műsorvezető-szerkesztő Tóth Zoltán

komment

Címkék: szakácskönyv Budapest Budaörs Heti betevő 2018 Magyarország

2018.04.01.
09:55

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 húsvéti sonka

Hogyan készül a húsvéti sonka? Közreműködik Lévai Margit, fotó Kiss Katalin, hang Rádió Bézs, műsorvezető-szerkesztő Tóth Zoltán.

komment

Címkék: szakácskönyv Budaörs Ünnepek Rádió Bézs 2018 Magyarország

2018.03.29.
11:15

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Húsvéti készülődés

 Milyen ajándékot vegyünk húsvétra szeretteinknek és barátainknak? A legegyszerűbb válasz: semmit! És ez a válasz még olcsó is. Azonban a lelkiismeret furdalás azonban minden nagyszülőt rávesz, hogy az unoka nem maradhat megajándékozástalan! Sőt, egyéb megfontolások rávihetik a gondolkodó embert arra is, hogy igenis, kell ajándékot venni X-nek, Y-nak és Z-nek. Ha a pénzügyi megfontolásokon is túlléptünk, akkor jön a nagy kérdés: DE, MIT VEGYÜNK?

Könnyű helyzetben vagyunk, ha tudjuk az illetőről, hogy vegetáriánus. Nagyon sokféle zöldséget lehet a piacon kapni (mondjuk rá, hogy primőr), és ezzel a problémát meg is oldottuk.

TAVASZI KOSÁR! Jutott eszembe hirtelen a húsevő megajándékozandókról a piacon. Az ötletet a kosár adta. Nézegettem a kosárfonó és -árus portékáit, és egyik kosár (tárolóedény) jobban tetszett, mint a másik. Végezetül számításba vettem a pénztárcámat is, és egy kicsit lapos, ámde karon vihető kosár mellett döntöttem. (Lady Chatterley használt ilyen kosarat virág szedésre az erdőszélen.)

Vidáman indultam tovább megtölteni a kosarat gyümölcsökkel: piros almák, sárga banánfürt, barna kivik, lila szőlő, vörös kápia paprika és narancsszínű mandarin mellé két lila nyulat is (tejcsokiból) sikerült begyűjtenem. A konyhában rendezgettem a gyümölcsöket, azonban olyan kopárnak tűnt a kosár a gyümölcsökkel együtt. Szerencsére a feleségem (most is) segített: vegyél torta papírt a kosárba, és máris ünnepibb lesz a kinézete! Száz féle tortapapír között válogathattam a boltban, és egy határozott mozdulattal megragadtam az elsőt, és már mehettem is vissza a konyhába lezárni a projektet.

Az eredményt a fényképen Önök is láthatják!

 

 

komment

Címkék: szakácskönyv Ünnepek Unokáimnak 2018 Magyarország

2018.03.29.
09:55

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Klubrádió Pikó András interjúja

Tóth Zoltán választási szakértőt kérdezte Pikó András a nemzetiségi országgyűlési képviselő választásról, amely Tóth Zoltán szerint nem választás, hanem kijelölés. A másik kérdés a „kispártokra” való szavazás eredményessége volt egy politikai elemző cég véleménye alapján. Tóth Zoltán szerint az elemzés elfogult és szakmaiatlan.

Reggeli gyors 2018. 03. 28.

http://www.klubradio.hu/index.php?id=28%23c

4. rész 12. perctől

 

 

 

 

komment

Címkék: választás demokrácia Klubrádió magyar választások története Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország

2018.03.18.
20:18

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 március 18 Heti betevő Egyesület budaörsi önkéntesei

A Heti Betevő Egyesület budaörsi önkéntesei 140 adag csirkepörköltet készítettek zöldségágyon, amelyet a VIII. ker. Gólyában osztott ki egy másik csapat. 100 mesekönyvet is küldtünk a gyerekeknek! Legközelebb április 22-én főzünk! Mindannyian aláírtuk a Civilszakács c. szakácskönyvem címoldalát, amely 2 hét múlva jelenik meg.

komment

Címkék: Budaörs Heti betevő szakácskönyv születik?! 2018 Magyarország

2018.03.16.
16:11

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018. március 15. Budaörs

Március 15-én 10 órakor kezdődött az ünnepség Budaörsön, a Kossuth szobornál. A polgármester, Wittinghoff Tamás méltóságteljes és történelmi témájú beszédet mondott. Az énekkarok énekeltek, a koszorúzók koszorúztak, a hideg eső folyamatosan szitált. Minden párt részt vett az ünnepségen. Miután a hivatalosságok távoztak, az emberek jókedvűen fotózkodtak a fiatal és a halott Kossuthot ábrázoló szobor előtt. (Fotó: Kiss Katalin)

komment

Címkék: választás demokrácia Budaörs 2018 Magyarország

2018.03.16.
15:31

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Visszalépés Szél Bernadett javára

 

 Kedves Barátom!

Alig három hét van a választásig, muszáj cselekednünk! Meg kell mutatnunk a kormányváltást akaró sokaságnak, hogy képesek vagyunk arra, hogy változtassunk az ország sorsán. Ezért a demokratikus ellenzék mai közös tüntetésén a Demokratikus Koalíció nevében kezdeményezést tettem, amely megteremtheti a kormányváltás feltételeit.

Nincs olyan ellenzéki párt, amely egyedül legyőzhetné a Fideszt. De együtt erősebbek vagyunk, együtt többen vagyunk. Akkor mire várunk? Használjuk a többség erejét! A demokrácia létezési módja a tárgyalás, a párbeszéd. A demokraták, ha győznek, csak koalícióban kormányozhatnak. 

Ma nem posztokat osztogatunk, hanem harcolunk. A koalíciós tárgyalás dönt majd, hogy kinek milyen feladat jut. Ezt is közösen kell eldönteni. A koalíció a kompromisszumok, az engedmények, a nagyvonalúság terepe. E képességünket nemcsak kormányon, hanem már most kell bizonyítani. 

A Parlamentbe jutás erejét mutató demokratikus ellenzéki pártoknak meg kell állapodni, hogy csak egy jelöltet állítanak a Fidesszel szemben. A többiek akkor segítik a kormányváltást, ha visszaléptetik jelöltjeiket. A megállapodás nem lehetőség, hanem kötelesség. A pártok nem akadályai, hanem mozgatórugói kell, hogy legyenek Orbán leváltásának. Nem érdekesek régi sérelmek, nem érdekesek korábbi viták, meg kell egyezni. Mert aki szót akar érteni a néppel, annak szót kell érteni a pártokkal is. Ne a közvéleménykutatásokat nézzétek, hanem a haza érdekét. Akkor pedig cselekedni kell. Ha kell, át kell lépni saját árnyékunkat is. 

Bejelentettem, hogy egyoldalú lépéssel a DK visszavonja jelöltjét az LMP társelnöke, Szél Bernadett körzetében. Tóth Zoltán, a DK eddigi jelöltje mától Szél Bernadett megválasztásáért kampányol körzetében. Ezzel a DK már 61 helyen nem indul, annak érdekében, hogy legyőzhessük Orbánt.

 Kérem. hogy április 8-á Ön is vegyen részt a választáson! A Pest-megye 2. számú választókerületben az egyén jelöltek közül válassza Szél Bernadettet, mint az ellenzék jelöltjét és pártok közül továbbra is támogassa a Demokratikus Koalíciót.
Egyben köszönöm mindenkinek, aki eddig a kampány során dr. Tóth Zoltán jelölünket támogatta, részt vett valamelyik településen a választói fórumán!

 

 Túllépve eddigi álláspontunkon, tárgyalni kell a Jobbikkal is. Nem választási együttműködésről, nem közös kormányzásról, hanem arról, hogy miként működünk majd együtt a Parlamentben Orbán bűnös rendszerének lebontásában. Arról, hogy az új Parlament megalakulásának pillanatától hogyan törjük meg az orbáni diktatúrát. Nincs ok taktikázni, nincs idő udvariaskodni. Tárgyalni, megállapodni kell. Tárgyalásra hívom a Parlamentbe bejutásra esélyes ellenzéki pártok vezetőit. Az MSZP-Párbeszéd, az LMP, a Jobbik vezetőjét. Várom őket vasárnap 17 órára. Nem bonyolítom a dolgot, egyszerűen annyit kérek, ugorjanak be hozzánk és tárgyaljunk. Ez a legkevesebb, amit elvárnak a választók, amit megkövetel az új Magyarország. A fanyalgók, a kákán is csomót keresők, az egyrészt-másrészt emberek nem érdekelnek. A hazám érdekel. A hazám pedig megér egy tárgyalást. Annál sokkal többet is. 

 Örülök, hogy Karácsony Gergely és Szél Bernadett igen mondott a javaslatomra. Reméljük, hogy végül a Jobbik is úgy dönt, hogy részt vesz a tárgyaláson. El kell dönteniük, hogy Orbán bukását, vagy Orbán hatalomban tartását akarják. Megyünk tovább, a Demokratikus Koalíció tisztában van a nemzetért viselt kötelezettséggel.

 Dolgozzunk tovább Magyarországért, a Köztársaságért!

 Barátsággal

 Gyurcsány Ferenc

 

komment

Címkék: választás demokrácia MSZP Demokratikus Koalíció Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország

2018.03.13.
14:11

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi séta, 2018. március 18. vasárnap 14-15 óra között

 Meghívó budaörsi sétára, 2018. március 18. vasárnap 14-15 óra között.

 

Dr. Tóth Zoltán vagyok a Pest megyei 2. sz választókerület (17 település) képviselő-jelöltje.

 

2018. április 8-án, vasárnap országgyűlési választás lesz.

 A választókerület 17 településéből már 10 helyen tartottam lakossági fórumot, és beszélgettem a polgármesterekkel személyesen is.

Az emberi kapcsolatok kiépítésben fontosnak tartom, hogy a személyesen is találkozhassak a választópolgárokkal, és meghallgathassam közösségi problémáikat, javaslataikat, továbbá kezet foghassak velük. A szórólapozás, ajánlás gyűjtés alkalmával már sok-sok információt és kezdeményezést kaptam, amely előbbre viszi közös ügyünket.

 

A vasárnapi séta Budaörsön 2018. március 18-án, vasárnap 14 órakor,

 

alkalmat ad arra, hogy kötetlen formában beszélgethessünk egymással a gondjainkról és a jövő lehetséges útjairól. A demokrácia lényege a párbeszéd a választók és a képviselő között.

Az önkormányzatiság fontos közvetítője a pártok mellett a civil szervezetek hálózata. Ebben az esetben a Budaörsi Városvédő Egyesület vállalkozik arra, hogy bemutassa Budaörs városának eredményeit és problémáit, amelyek megoldásra várnak.

 A séta ideje: vasárnap 14-15 óra között.

A séta találkozóhelye: lakótelep szélén, az Illyés Gimnázium bejáratánál levő buszmegállóban.

Gyülekezés: vasárnap 13,45-14,00 óra között.

 A séta távolsága: 2 ezer méter (2 km)

A séta útvonala: Szabadság úton, a lakóteleptől a polgármesteri hivatal mellett az ófaluban, a Kisfaludy utcáig, és a Kálvária dombra. Panoráma, kilátás egész Budaörsre!

 A séta kommentátora: dr. Vándor András, a Budaörsi Városvédő Egyesület vezetője

 A sétán részt vesz: dr. Tóth Zoltán, országgyűlési képviselő-jelölt (DK-MSZP-Szolidaritás-Párbeszéd).

Ha a jelöltről kíván tájékozódni, akkor olvassa https://www.facebook.com/Dr.Toth.Zoltan.18/

 Várjuk a sétán a választópolgárokat! Mindenkit!

Kelt: 2018. március 12.

 Dr. Vándor András, Városvédő Egyesület

 Dr. Tóth Zoltán, képviselő-jelölt

(fotó: Budaörsi panoráma. btg.hu)

 

komment

Címkék: választás MSZP Budaörs Demokratikus Koalíció Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország Képviselőjelölt:Tóth Zoltán

2018.03.10.
09:50

Írta: Dr. Tóth Zoltán

dr. Tóth Zoltán választási és közigazgatási szakértő videó üzenete.

Számoljuk együtt a szavazatokat! Tájékoztatás és konzultáció 2018. március 10. szombat 15 órától a Benczúr u. 45. III. 305. teremben.

komment

Címkék: választás videó demokrácia Budapest Szavazatszámlálók Országgyűlési választás 2018 2018 Magyarország