2018.01.16.
12:59

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 01 10 Budaörsi Olvasókör Kóra Zsuzsa

A Budaörsi Olvasókörben Kóra Zsuzsa pedagógus bemutatott egy alternatív oktatási módszertant. A budaörsi POSTART kulturális színtéren megtartott rendezvény nagy sikert aratott a hallgatóságnál.

2018. február 14-én, szerdán 17 órakor Radnóti Sándor lesz a vendégünk.

komment

Címkék: videó Budaörs olvasókör 2018 Magyarország

2018.01.15.
18:57

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi Olvasókör 2017 december 14 Dési János

A Budaörsi Olvasókörben Dési János újságíró mutatta be 15 könyve közül a legújabbakat. Az olvasókör tagjai megköszönték a Budaörsi Könyvtárnak, hogy eddig helyet biztosított a rendezvényekhez. A jövőben az olvasókör a vendégeit a POSTART épületében mutatja be az érdeklődőknek. A következő beszélgetés 2018. január 10-én lesz, Kóra Zsuzsa pedagógus egy alternatív oktatási módszertant mutat be nekünk.

komment

Címkék: videó olvasókör 2018 Magyarország

2018.01.14.
20:34

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018 01 14 Heti Betevő Egyesület budaörsi önkéntesek

A Heti Betevő Egyesület budaörsi önkéntesei 140 adag zöldborsós borsos tokányt főztek a rászorultaknak. Az ételt kiegészítve süteménnyel és gyümölccsel a Gólya közösségi házban osztották ki. Legközelebb február 25-én főzünk!

komment

Címkék: videó Budaörs olvasókör Heti betevő 2018 Magyarország

2018.01.02.
10:45

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs: Munkaszüneti napok 2018-ban

Mit főzzek a hosszú hétvégeken? 

13 munkaszüneti nap lesz 2018. január 2 – 2019. január 1 között, a hivatali munkaidőben dolgozók számra (a szokásos szombat-vasárnapok mellett). A kormány átrendezi ebben az évben is a hétvégéhez közel eső munkanapokat, amelyeket szombaton kell ledolgozni. A hosszú hétvégek alkalmat adhatnak a családoknak több együtt töltött időre, esetleg utazásra, ha jut rá pénz. A hosszabb hétvégeken több időt tölthetünk főzéssel is, amelyhez jó recepteket ajánlok, szép muzsika mellett.

Mit főzzek? - minden péntek 13-14 óra között.

http://www.radiobezs.hu/radiobezs/dr-toth-zoltan


 

 

komment

Címkék: Rádió Bézs 2018 Magyarország

2018.01.02.
08:55

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Mellár Tamás Civil Rádió 2018. január 1.

 

Mellár Tamás kutatóval és egyetemi oktatóval beszélgetett Tóth Zoltán a Civil Rádió Olvasókör c. műsorában a pályafutásáról. Mi a véleménye a különböző kormányok gazdasági tevékenységéről?

 

komment

Címkék: Civil Rádió olvasókör 2018 Magyarország

2017.12.27.
05:15

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Turisták voltunk a Gellért-hegyen!

Séta a Gellért-hegyen.

Karácsony második napján, délelőtt, süt a nap, szép az idő, sétáljunk a Gellért-hegyen. Autóval könnyű, csak negyedóra. A parkoló zsúfolt, de éppen kiáll egy autó, beállunk a helyére. Ingyen lehet Budapesten parkolni a két ünnep között, kivéve a Gellérthegyen. Ez a parkoló óra nagy strapának lehet kitéve, mert olyan ütött-kopott…, de a pénzt beszedi. A parkolóból gyalog kimenni életveszély, mert percenként jönnek-mennek a buszok, szűk a hely a forgolódáshoz, turisták százai szállnak ki- és be, a terepjárók erőszakosan csörtetnek (hol nem?), eltévedt autósok szerencsétlenkednek a káoszban.

Süt a nap, és mindenütt szemét. Ahol sok a turista, és nincs takarítás, ott bizony gázolni lehet a műanyag poharakban, zacskókban.

Induljunk a Citadella körül egy sétára. Ember áradat a járdán, az úttesten néha egy-egy autó. Csodálkozom, hogy a gyalogosok miért nem az úttesten mennek, de nyilvánvaló: a úttesten gyalog menni nem lehetséges, mert olyan töredezett a burkolat, mint amilyen Erdélyben volt a Ceausescu rendszer utolsó éveiben. Ja, és persze a kosz.

Süt a nap, lengedez a szellő. Kiérkezünk a Szabadság szobor elé, ahol emberáradat jön-megy, fényképezkedik, szelfizik, nézi a csodás kilátást a Dunára. Hangos ricsajra leszünk figyelmesek, orosz, arab és angol szavak keverednek a légben. „Itt a piros, hol a piros?” játék a közepe az embergyűrűnek. A játékmester egy vastag pénzköteggel a kezében vezényli a szerencsét, és a hangosan kiáltja: juró, forint, dollár! és egy kézzel keveri villámgyorsan a poharakat. Sorban állnak az emberek és tolják a pénzt a szerencse ördögének. Egy másik sor is ácsorog, ahol egy motorbicikliről forral bort és colát árusít egy mosdatlan ember, többször használt műanyag poharakból.

Hamar megelégeljük a budapesti látványosságot, és indulunk a Citadella körül a Duna parti oldalon. A Citadella oldalán óriás plakátok tartóelemei, de a plakátok leszaggatva, összefirkálva. Talán Budapest történetét voltak hivatva megismertetni a turistákkal, mert az egyetlen épen maradtan a lebombázott Lánc-híd pillérei gyászolnak. A fal mellett turistacsalogatónak 3 euro 5 lövés felirattal az íjász mester hirdeti magát, de kuncsaft hiányában a mobilját nyomogatja. A fal tövében kilőtt nyilak hevernek tépett céltáblák mellett, hogy fokozzák az íjazás vágyát a népekben.

Csodálatos a kilátás Pestre. Keressük, hogy laktunk korábban, könnyen eligazodunk, mert nekünk térkép e táj. A turisták számára nincs egyetlen tájékoztató tábla sem, amely a más fővárosokban tájékoztatást adnak a látványosságokról.

Mi kikerüljük a szemetet az úton, a gyerekek azzal fociznak az úton. A Citadella bejáratától jobbra és balra 5-5 fabódéból árusítják a turul madarakat, tegezeket és nyilakat, az ősmagyar emléktárgyakat, a hűtőmágnes 3 euró vagy ezer forint. Korábban árusok százai szegélyezték az utat, most már rend van, csak a kivételezettek árusíthatják a gagyit. Gyorsan végzünk a mustrával, és már el is érkeztünk a Pestre néző rotundához. A látkép gyönyörű, és az se nagyon zavar, hogy üres sörösüvegek és műanyag poharak sorakoznak a párkányon, a szeméttárolóból már rég kidőlt a szemét. Mindenki fényképez és fényképez.

Vissza a parkolóhoz, ahol a buszok változatlanul tolatnak, és utasra várnak vagy ontják magukból a turistákat.

Süt a nap, szép az idő. Sétáltunk egyet a Gellért-hegyen!

(Fotó: turautak.com)

komment

Címkék: Budapest fogyasztó védd magad! 2017 Magyarország

2017.12.22.
09:36

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi Olvasókör önkénteskedett

A Budaörsi Olvasókör tagjaiként önkénteskedtünk a Jövőt Nekik is! alapítványnál. Gali Rita elnök nem feledkezett meg rólunk és személyesen adta át a köszönetet! 2018-ban is számíthatnak ránk és a munkánkra!

komment

Címkék: olvasókör 2017 Magyarország JNI alapítvány

2017.12.21.
11:16

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi Olvasókör: Köszönet és köszöntés!

A Budaörsi Olvasókör 2015. szeptembere óta működik. Minden hónap 2. szerdáján találkozunk és megbeszéljük a művészetek, a tudomány és a közélet kérdéseit a Budaörsi Könyvtárban. A Budaörsi Olvasókör köszöni a támogatást és az önkéntes munkát az íróknak, költőknek, színészeknek, zenészeknek, énekeseknek, tudósoknak, akik eljöttek hozzánk beszélgetni vagy fogadtak minket koncertjükön, kiállításukon. Köszönjük a Heti Betevő Egyesület, a Motiváció Alapítvány valamennyi önkéntesének, hogy együtt dolgozhattunk! Köszönjük a Civil Rádiónak és a Rádió Bézsnek, hogy hírt adtak működésünkről! Kellemes karácsonyt 2017-ben és boldog újévet kívánunk 2018-ra mindenkinek!

komment

Címkék: Budaörs filmszínházirodalom Civil Rádió Ünnepek olvasókör Heti betevő Motiváció Alapítvány 2017 Magyarország 2018 Magyarország

2017.12.21.
10:26

Írta: Dr. Tóth Zoltán

UPC direkt hibás teljesítés

 

UPC direct hibás teljesítés

 

10 éve van UPC direct műholdas készülékünk a televízióhoz. Rendszeresek az adáskimaradások jelhiány miatt. Az elmúlt félévben azonban már napi rendszerességgel szakadt meg a tv műsor: kikapcs és bekapcs, indulás újra, kártya ki és be, indulás újra. Novemberben már többet kellett a UPC directtel foglalkoznunk, mint tv-t lehetett nézni, ezért telefonon próbáltunk kapcsolatba lépni a UPC directtel. A Sas kabaré jelenetei mind igazak, amelyek a telefonos ügyfélszolgálatokról szólnak! Zene, zene, zene, nyomógombok felsorolása, 6-8 perc várakozás, majd „munkatársaink foglaltak, hívjon később!” és telefon megszakad. E-mail-ban is panaszt tettünk, természetesen semmilyen eredménnyel. Újabb telefonok, majd egy ügyintéző azzal kezdte a beszélgetést, hogy befizettük-e a szolgáltatási díjat. Végre kaptunk egy ígéretet, hogy a UPC direct beltéri egységet kicseréltethetjük, ha elmegyünk Budaörsről a XI. ker Bocskai út 23. sz alatti üzletbe.

 

2017. december 19-én elmentünk a Bocskai u. 23. sz alatti üzlethez, ahol nem volt UPC direct üzlet. Egy dühös ember volt a rácsozott és lelakatolt üzlet előtt, aki már tegnap is ott járt, és a telefonos ügyfélszolgálattól azt az ígéretet kapta, hogy jöjjön másnap, mert akkor már nyitva lesz. Már ketten vártunk az üzlet előtt, és néztük a lakatot. Újabb ügyfelek érkeztek a UPC direct telefonos információja alapján, de mi már nem vártuk ki, hogy ők is abbahagyják a zárt üzlet rácsainak és lakatjának a nézegetését.

 

Újabb zene, zene, zene, nyomógombok felsorolása, 6 perc várakozás és végre egy ügyintéző tájékoztatott arról, hogy a problémával forduljunk a Bocskai u. 23 sz. üzlethez. Bizony, bizony! Az ember ilyenkor már elveszti a türelmét! De a kemény női hang elmagyarázta, hogy miképpen próbáljuk ki újra (a rossz) beltéri egységet. És igaza lett! Elindult újra a tv adás – 90 percig. Majd a szokásos se kép, se hang. Újabb telefon, mire pár perc múlva visszahívott (példátlan eset!) az ügyfélszolgálat, és adott egy új címet (Tordai u 4.), ahol dec 20-án délelőtt kicserélték a beltéri egységet.

 

2018-ban megkezdjük a UPC directnél a 11. évünket. Mivel nincs alternatív szolgáltató, így már nagyon rutinosak leszünk a kikapcs és bekapcs hibaelhárításban. Veszek egy stopper órát, és mérni fogom, hogy mennyi ideig nem működik a UPC direct szolgáltatása. Igaz, a UPC direct soha nem felejti el a szolgáltatási díjat beszedni, ez a része a cégnek jól működik.

 

komment

Címkék: fogyasztó védd magad! 2017 Magyarország

2017.12.20.
08:59

Írta: Dr. Tóth Zoltán

2018. évi választások - Klubrádió

 2017. 12. 11. Reggeli személy Tóth Zoltán választási szakértő

 riporter Rózsa Péter

 http://www.klubradio.hu/index.php?id=28%23c

 8 perc 30-tól végig

 http://www.klubradio.hu/index.php?id=28%23c

 elejétől 24 perc 30-ig

 

 

 

komment

Címkék: választás Klubrádió Országgyűlési választás 2018 2017 Magyarország