2017.07.16.
19:40

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Nyári avokádó

Nyári avokádó krém

Zöld vagy fekete avokádót is vehetünk a boltban, amely kőkemény. Az ember először elrémül a kőgolyótól, azonban, ha a konyhaablak mögött 3-6 napra elhelyezzük, akkor kellemes tapintásúvá válik. Ha már olyan lágy, hogy benyomódik, akkor vegyünk egy újat vagy örökre mondjunk le az avokádó megkóstolásáról.

Önmagában az avokádónak élvezetére csak azok vágyjanak, akik már a vegetáriánus étkezés szabályait is enyhének találják, és egyenest a legelőről válogatnak maguknak édes-zamatos füveket.

Az avokádóhoz ajánlott kiegészítő zöldségeket és fűszereket is hozzátenni: kápia paprika, új hagyma zöldje, fokhagyma, alma, főtt tojásfehérje, citrom, fehérbors, só.

A metódus egyszerű, még azoknak is, akik kizárólag nyers ételeket fogyasztanak. Egy éles késsel ketté metszük az avokádót. Ha van nézőközönségünk, akkor a késsel belevágunk a nagy magba, és azzal emeljük ki az avokádó húsából a magot. (Ha nincs nézőnk, akkor bátran mellőzhetjük a mutatványt.) Egy nagyobb tálban az avokádót villával összenyomjuk, és az apróra vágott kápia paprikát, almát, újhagyma zöldjét, főtt tojásfehérjét hozzákeverjük (nyomkodjuk), és fűszerezzük fokhagyma porral, sóval. A citromlevet többször is csepegtetjük, mert a barnulást megakadályozza. Bátran fehér borsozzuk, mert az avokádó elbírja az erős ízt.

A főtt tojássárgáját összekeverjük mustárral és egy kevés kefirrel. Folyékony legyen az öntet. Maradékból hasznosítva főtt krumpli karikákra öntjük a kevercset.

A kettémetszett avokádóból – citromlével megáztatva – félretettük az avokádó héját. Az összekevert – megkóstolt – krémet beletöltjük az üres héjakba, és gusztusosan elrendezve egy tányérra helyezzük. Körítésként mellékeljük a mustáros főtt krumpli karikákat (gyengébbek kedvéért krumplikockák is jók lesznek!)

Jó étvágyat kívánunk!

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv 2017 Magyarország szakácskönyv születik?!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr3512668283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása