2017.05.28.
09:35

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Gyermeknapra: májusi reggeli

Májusi reggeli: jóindulatú világ

„Serkenj fel kegyes nép,

 Mosolyog az hajnal,

 Aranyszál tollakkal,

 Repdes, mint egy angyal!”

 https://www.youtube.com/watch?v=2VZy7X0Ftac

Ha jókedvűen ébredtél fel és süt a nap, akkor nézz ki a kiskertbe, hogy alkalmas-e az idő egy vasárnapi reggelire. Kapcsold be a youtube-ot és hallgasd meg ezt az ovis dalt. 1,5 perced legyen a GYEREKNAPON az ovisok dalát meghallgatni. Az unokáink egy része a 2018. évi választáson már szavazólapot kap a kezébe, de gondolunk a majdan megszületendő dédunokáinkra is: megérjük-e, hogy az ő ovijukban is meghallgathassuk a Serkenj fel…-t?

Addig is menjünk a hűtőszekrényhez és tartsunk terepszemlét: juhtúró (éljen), kecskesajt (hurrá), füstölt marhanyelv (de jó), vaj és olívás gyökérkenyér. (A smaragdzöld sonka kuka!) Nézzük meg a zöldségrekeszt is, mert tegnap voltunk a piacon: vajretek, fürtös paradicsom (de jól élünk), erős zöldpaprika (ez csak az enyém!) 2 napja felvágott lilahagyma karikák. (Egyhetes salátalevelek az egyik unokánk tengerimalacának spájzolva.)

A reggelit hagyományosan EGY joghurttal kezdjük KETTEN. 43 éve folytatjuk ezt a reggeli nyitányt, egyelőre nem változtatunk rajta. (A fényképet a tányérról a joghurt után készítettem!) Sok-sok zöldség, kevesebb tejtermék, és még kevesebb hús. (A marhanyelvet elfelejtettem a fényképezett tányérra rátenni!)

Süt a nap, enyhe szellő lengedez, friss kávé illata a reggeli után, távoli harangszó. Szarka üldözi a kismadarat a mi kiskertünkben: mi a kismadár pártján vagyunk.

A Kodály Zoltán gyűjtötte Serkenj fel-ben szerepel az angyal. Tegyük konkrétabbá, legyen a neutrális helyett egy angyallány (V’ Motorok).

 https://www.youtube.com/watch?v=uRK2eZw99xw

 Aki másképpen akarja, az három angyalt is láthat a végén:

 Chubby Checker, Little Richard - Let's Twist Again (Sexy)

 https://www.youtube.com/watch?v=gdEVW5OMMf0

 Jó hír: jóindulatú a világ!

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv filmszínházirodalom Ünnepek Unokáimnak 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6612545573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása