2017.05.01.
10:23

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Május 1.

Hogyan ünnepelem Május 1-jét?

Május 1-jét érdemes egy kiadós reggelivel kezdeni. Ki tudja mit hoz az egész nap? A kiadós reggeli nyitánya 1 pohár görög joghurt, majd jöhet a juhtúró, erős zöldpaprika csíkokkal, érkezhet az 1 szelet prágai sonka 1 guriga vajretekkel és záró falat egy kevés kéksajt kápia paprikával. Mindezeket megalapozza 2 vékony karika a rozsos bagett-ből. Ilyen bőséges reggeli után érthető ha az ember elbágyad és visszakívánkozik a még bevetetlen ágyba. De erőt veszek magamon és megiszom egy fél adag risztrettót. Egy korty az egész, de megéri a kávékeserű feldobó íze az ernyedtség elmúlását.

Május 1. nekünk a Klubrádióban Tölgyessy Péterrel indult és Tamás Gáspár Miklóssal folytatódott. A barátainkkal megbeszéltük, hogy 11,15-kor találkozunk és megnézzük a Városligetben a politikusokra kíváncsi tömeg méretét. (Ha rossz az időjárás, akkor a politikusok szerint azért vannak kevesen, mert rossz az időjárás. Ha jó az időjárás és sok ember van a Ligetben, akkor az az Ő érdemük. Ennyit a politikusuk őszinte mondatairól és valóságérzékelésükről.)

Május 1-jén a reggeli után és a ligeti kirándulás előtt még van arra idő, hogy befejezzem az ünnepre készült műsoromat a Civil Rádióban. A műsor a szegényekről és a szegényekért szól. Galkó Balázs verseket mond, Rózsa József olcsón és finomat főz a rászorulóknak, és lélekbe markoló dalokat hallgathatunk, Basilides Máriától, Koncz Zsuzsától és Cseh Tamástól. A műsort a Civil Rádió Olvasókör c. műsorában hallgathatják meg 20-21 óra között. http://myonlineradio.hu/civil-radio

Május 1-jén még arra is van időm, hogy befejezem a meghívó megírását a Budaörsi Olvasókörbe, amely május 10-én, szerdán, 17 órakor lesz a Budaörsi Könyvtárban.

http://tothzoltan.blog.hu/2017/05/01/magyarorszag_a_torokoktol_az_oroszokig_1697

Május 1-jén még arra is van időm, hogy megnézzem az interneten: minek az ünnepe Május 1.? Olvassák el Önök is:

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_munka_%C3%BCnnepe

Május 1-jén a Városligetben ebédelünk (?), ahol aranyárban mérik a virslit és a sört. Valahogy csak kibírjuk 18 óráig, mert akkor kezdődik a Momentum tüntetése a Szabadság téren és vonulása a Hősök terére. Az éjszakai bulizást már biztosan nem nézzük meg az Oktogonon, mert akkor már békésen esszük vacsoránkat otthon (sült oldalas spenóttal).

Éjszaka alszunk saját ágyunkban, és arról álmodunk, hogy mire ébredünk 2018. május 1-én?!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr7312470713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása