2017.04.01.
17:26

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi gömbakácok

 

Budaörsi gömbakácok

 

A budaörsi utcák zöldjeinek gondozója (az illetékes önkormányzati szerv) minden évben megcsonkítja az utcákon levő fákat. A gyakran kíméletlen és hozzáértés nélküli csonkolás oka, hogy a fák lombja, ágai átnövik a villanyvezetékeket, amelyek így veszélyesek a lakosságra. Évekig igyekeztem tavasszal résen lenni: a fanyűvőket szép szóval korlátozni a fák szükségtelen csonkolásában, de többnyire sikertelen voltam. Egy szép tavaszi napon jött egy nadrágos ember (aktatáskával), és arról tájékoztatta az érdeklődő lakosokat, hogy az önkormányzat bölcs döntést hozott: az utcákból hiányzó fákat gömbakáccal pótolják, amelyek nem érnek az égig, így nem növik be a villanydrótokat sem. Tehát megszűnik a fanyűvés! (A gömbakácoknál, de a többieknél folytatódik.)

 

Heuréka! Kiáltott fel egy emberként a Petőfi utca lakossága. (Az az egy ember én voltam, mert én voltam kinn az utcán.)

 

ÉS TÉNYLEG!

 

Következő évben jöttek a faültetők, és a hiányzó fák helyébe gömbakácokat ültettek. Eltel 2 év, és kipusztult gömbakácok helyett, új gömbakácokat ültettek, és becsöngettek a lakóknak: „Tessék locsolni a gömbakácokat, mert egyébként kipusztulnak!” A lakók természetesen nem locsoltak az utcán, de a gömbakácok növekedni kezdtek, sőt benőtték - átnőtték a villanyvezetékeket is!

 

Aki nem hiszi, az nézze meg a fényképeket. Aki a fényképeknek sem hisz, az jöjjön el a Petőfi utcába (és a környező utcákba), és megláthatja: a gömbakácok égig érnek.

 

Várjuk, hogy jövő tavaszra jönnek a gömbakácok fanyűvői is…

 

komment

Címkék: Budaörs fogyasztó védd magad! 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6112393885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása