2017.01.09.
17:18

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Választást tanul a Fidesz

Tisztességtelen választási szabályok a Magyar Úszó Szövetségeben!

A Fidesz már kitanulta a divernyák választási rendszereket 2014-re. Szégyenkezve, de magyarázkodják utólag, hogy milyen jó a relatív többségi, egyfordulós választási rendszer…a többségi akarat…pam, pam, pam…

2018-ra az országgyűlési választásra még demokratikusabb választási rendszert vezetnek be: az egyéni választókerületben az lehet a jelölt, aki a választók több mint a felének az ajánlását megkapták. A MÚSZ már így bonyolította Gyárfás üres helyére a választást! És milyen jól sikerült!, csak egy jelölt kerülhetett fel a szavazólapra. Fokozandó a demokratizmust a szavazólapon szereplő jelöltre csak igen szavazatot lehetett leadni!

Ha a nagyon demokratikus szabály ellenére egyik jelöltnek ajánlott személy sem kapta volna meg a jelöléshez szükséges 50%+1 ajánlást, akkor 30 nap múlva új jelölést kellett volna tartani! És ha pótdrótkötél is elszakad, akkor lenne pótpótdrótkötél.

A MÚSZ elnökválasztás külön mosolyt érdemlő mozzanata, hogy a későbbi elnök a jelölésnél több ajánlást kapott, mint a választáson szavazatot. (128 -126).

Győzött a demokrácia a MÚSZ-ban: egy jelöltre lehetett szavazni, és az az egy jelölt győzött. Ez a győzelem felér egy olimpia aranyéremmel. Főleg, ha az olimpiai döntőben egy versenyző indulhat!

Hajrá Népfront!


komment

Címkék: választás demokrácia Országgyűlési választás 2018 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4112113397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása