2017.01.04.
20:08

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Népszava: Boldogabb év lehet 2017?

 

Boldogabb évet hoz-e 2017?

 

Mindenki olyan újévi üdvözletet küldött rokonainak, barátainak, ismerőseinek, hogy „boldog új évet kívánunk!” A szándék valódi lehet, a megvalósulás minden lehetősége nélkül. „A remény hal meg utoljára!” mondják sok millióan, és naponta 400 ember hal meg úgy (évente 120.000-150.000), hogy nem érheti meg a megváltást.

 

Magyarországot kettétépték a jelenleg uralgó hatalomtechnikusok, akik számszerűsíthetően a kisebbség számára az anyagi jobblétet hozták el: 1,4 millióian a jövedelmük növekedését konkrétan élvezik. A környezetükbe tartozó családtagok, rokonok, barátok és csókosok további 1 millióval növelik az élvezkedők létszámát. Újabb 1 milliónyian arra várnak (reménykednek, bízva bíznak), hogy jobbról előzhetik a jelenlegi hatalom kedvezményezettjeit. A mai népnyúzók valódi száma alig néhány százra tehető, akik milliárdokat nyúlnak le a közpénzből. A kisajátított közpénzből maguknak megvásárolt média útján elhitetik 5-6 millió emberrel, hogy kisebbségben vannak. És a valóságos többség elhiszi magáról, hogy maguk vannak kisebbségben.

 

A Fidesz az alaptörvénnyel kivetette az alkotmány sáncai közül a valóságos többséget és megkezdték az 1848. március 15-e előtti feudális állapotok restaurációját. Egyelőre beérik a Horthy korszak újjá-élesztésével, de dolgoznak a kiterjesztéssel – visszaható hatállyal. Sáncok védik a gazdagok, a hatalmasok, a kivételezettek és családjaik jogait, a sáncon kívül rekesztetteknek nem jut semmi az európaiságból, a biztonságból, a jobb megélhetés reményéből, a kultúrából, a társadalmi mobilitásból.

 

A Fidesz a szolgaság új társadalmi csoportjait hozzák létre: a szolgáltatások lesüllyednek a „szolga” színvonalára. A szolgákat differenciálják: úri szolgák (komornyikok, testőrök), szex-szolgák (barátnők), brókerek (pénzváltók és csalók), masszőrök, szépségápolók, országgyűlési képviselők és média-senkik a szolgák felső rétegbe tartoznak, a takarítók, a pincérek, mosogatók, portások, biztonsági őrök az alsóbb rétegekhez tartoznak. Az itthon maradt egyetemi tanárok, pedagógusok, orvosok, szakápolók, színészek,  zenészek egy tekintet alá esnek az utcaseprőkkel. Hivatalosan elismert menekültek csak szemétgyűjtők, a cigányok többsége csak közmunkás lehet.

 

A Fidesz primitivizálja a bonyolult társadalmi kérdésekre adott válaszokat: fekete-fehér, igen-nem, a szándékoltan leegyszerűsített kérdésekre a média nyomására csak primitív válaszokat fogad el a jelenlegi kormányzat. A szivárvány sokszínűségében jogosan feltett emberi kérdések özönére, csak az „éljen az orbán!” média válasz jelenik meg a nyilvánossága előtt. Sajnos, a demokratikus ellenzék beleesik ebbe a csapdába. A nyilvánosság széles körében általában nem érzékelhető ellenzéki hangok kakofóniába fulladnak, sőt, egyes ellenzéki politikusok a kormánypolitika bevásárlási csapdájába esnek. (Korábban ilyen csak sub rosa /titkosan/ fordulhatott elő.)

 

Az általános egzisztenciális függőség rendszerének a kialakításával (kormányzati, rendvédelmi és önkormányzati szervezetek, állami és önkormányzati vállalatok, családi-rokoni privát vállalkozások, kedvezményezett munltinacionális és kalandor cégek), összesen mintegy 2,4 millió dolgozó és félmillió közmunkás szükségszerűen a Fidesz egyenlőre szilárd szavazóbázisa.

 

Az anyagi jobblét és az egzisztenciális függőség kettős bilinccsel köti ugyanazt a 2,4 millió szavazót a Fideszhez. A társadalom aktív, jól kereső része, a közhivatalok vezetői és dolgozói saját jobblétük és egzisztenciájuk fenyegetése nélkül nem szavazhat a Fidesz ellen. És ki az ellensége saját és családja zsebének?

 

Primitív kormányzatnak – primitív az ellenzéke is. A kormányzati PR és kampányszakértők milliárdokért találnak ki 3 szavas mondatokat, amelyek ütősek és hatnak az emberek millióinak érzelmeire. A kampány folyamatosan dübörög, miközben a háttérben titkos belpolitikai kormányzati döntések és titkos diplomáciai offenzívák folynak a Fidesz külpolitikai bázisának a megteremtésére. Az ellenzék nem tudja fizetni a „kampány-okosokat”, és elhiszi, hogy az embereket csak két-háromszavas szlógenekkel lehet megszólítani. Így aztán minden botcsinálta politikus azt hiszi, hogy két-háromszavas tudomány a politika, és mint a tehetségkutató showban – egy kis szerencsével - bárkiből lehet híres politikus, de legalábbis celeb.

 

A Fidesz és a KDNP megszűnt párt lenni. A hatalomtechnikusok létrehozták azt az állami döntési centrumot, amelyben a hatalmat nem kell megosztani mással, csak saját maguk között. Olyan sáncrendszert alakítottak ki, amely elhárít minden alternatívát: gazdasági, politikai és társadalmi döntéseket csak a sáncos belüliek hozhatnak. A politikai osztály tagjai szakítottak a munkával, a szakmai tudás megszerzésének kínjával, a stratégia készítés és korrigálás szükségességével, a kompromisszumok megkötésének a kényszerével. Ezért törekszik a Jobbik és néhány ellenzéki politikus a sáncos belülre való belépésre: ezért mondtak le az alternatív gazdasági, politikai és társadalmi alternatíva kidolgozásáról és felmutatásáról.

 

Boldogabb évünk akkor lesz 2017-ben, ha a független (nem kormányzati) civil szervezetek tevékenységét támogatjuk és az előválasztással alkalmat teremtünk a demokratikus pártoknak a gazdasági, politikai és társadalmi alternatíva kidolgozására és felmutatására. 2018-ban ez lesz a választás tétje - számunkra.

 

 

 

 

 

 

 

komment

Címkék: választás előválasztás Népszava Országgyűlési választás 2018 2017 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr8612097619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása