2016.05.31.
09:04

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs: Lettországba kirándulunk

Mit főzzek? – Válassz! A fakanálnál Tóth Zoltán, kedden 13-14 óra között. Ismétlés szombaton 14-15 óra között.

Lettországba látogatunk. Katalin lettországi reggelijével kezdünk, majd Riga városát nézzük meg. Riga városában született Eisenstein, akiből a világhírű szovjet filmrendező és itt dolgozott évekig Richard Wagner, akiből világhírű német zeneszerző lett. Egy magyar erasmusos egyetemista beszámolóját hallgathatjuk meg Riga belvárosáról. Egy pillantást vetünk a jurmalai tengerpartra májusban, megkóstoljuk a Rigai fekete balzsamot hideg időben és romantikus körülmények között. Liepajából búcsúzunk Lettországtól. Hallgatóink főzték rovatunkban Katalin halakat főz lett receptek alapján. Vegetáriánusoknak tökfőzelék készül húsmentes feltétekkel. A mozgássérült gyermekeknek sárkányhajózást szerveztek Sukorón. A Motiváció Alapítvány istápoltjainak 300 adag paprikáskrumplit főztünk.

 

ZENE Mungo Jeery énekel nyáridőben, majd meghallgatjuk Lettország hivatalos himnuszát, amely úgy kezdődik: Isten, áldd meg a letteket. Lettországi fiatalok angolul énekelik az ábécét. Összehasonlítjuk a rigai feketemacskák nyávogását a helyi hipszter zenekar produkciójával. Bornai Tibor és Koncz Zsuzsa egy-egy számát is meghallgatjuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv Rádió Bézs 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr278762140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása