2016.04.27.
11:44

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Elektronikus szavazás lenne a megoldás...

Határon túli magyarok kontra külföldön élő magyarok

Az Alkotmánybíróság szerint helyes, hogy a kormány különbséget tesz a szavazás módjában a határon túli és a külföldön élő magyar választópolgárok között.

Tóth Zoltán választási szakértő a Magyar Nemzetben: Súlyos diszkrimináció az Alkotmánybíróság döntése. A választójog egyenlőségének elve azt jelenti, hogy mindenkinek ugyanannyi szavazata van, minden szavazatnak ugyanannyit kell érnie, és a választójog gyakorlásával kapcsolatos jogoknak is egyenlőnek kell lennie. Az Alkotmánybíróság döntése ez utóbbiba beleütközik. A kormány házhoz megy a határon túliak szavazatáért, ezzel szemben a külföldön élőket arra kényszeríti, hogy akár több ezer kilométert utazzanak a külképviseletekig.

http://mno.hu/belfold/ellentmondasok-a-levelszavazas-korul-1338754

 

komment

Címkék: választás demokrácia informatika határon túli magyarok kormánypárt Európai Unió Alkotmánybíróság jóállam magyar választások története 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr538667136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása