2016.02.23.
18:27

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Fizikai fenyegetés

 

Erőszak a Választási Iroda bejáratánál

 

Már fizikai megfélemlítéssel akadályozza a regnáló hatalom a népszavazás megtartását a vasárnapi plázastop ügyében. A 2010. és 2014. évi választási kampányok közös jellemzője az volt, hogy a választási kampányt a rendőrség és az ügyészség uralta. Utóbb a bíróságok általában felmentő ítéleteket hoztak a vegzált politikusok ügyében, azonban a manipulált közvélemény elfogadta a meghurcolásokat.

A 2014. évi választások félig szabadok, de tisztességtelen és átláthatatlanok voltak. A 2014-re elfogadott új választási törvény alapján létrehozott Választási Bizottság és Iroda tevékenysége kifejezetten a kormánypártok számára elfogult tevékenységet végzett. Szakmailag tisztességtelen és részrehajló döntéseket hoztak, amelyeket a Kúria esetenként korrigált.

Az Országgyűlés által elfogadott új országos népszavazási törvény olyan tartalmat kapott, amelynek alapján csak a Fidesz által engedélyezett népszavazásokat lehessen megtartani. Folyamatosan tart a hiányos szabályok között bújócska, a Nemzeti Választási Bizottság és Iroda elvesztette szakmai becsületét, már csak a tisztségekért járó juttatásokért és fizetésért járnak be a hivatalba.

A választási iroda ajtajában fizikai megfélemlítéssel juttattak előnyhöz egy kezdeményezőt, és akadályoztak meg mást a jogának az érvényesítésében. Babits Mihályt kell idéznünk: „Bűnösök közt cinkos, aki néma!”

Tóth Zoltán

Az Országos Választási Iroda volt vezetője

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia kormánypárt OVB jóállam országos népszavazás 2016 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr988414212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása