2015.12.14.
21:55

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Krumplik és burgonyák napja!

 

Mai műsorunkban először Budapesten Újbudára, a XI. kerületi Karinthy Frigyes könyvtárba látogatunk, amely 50 éves. Másodjára az Újlipótvárosba, a XIII. kerületi Kognitív Idegtudományi Könyvtárába nézünk be. Újbudán  és Újlipótvárosban egy-egy helyi specialitást kóstolunk meg. Főszakácsunk, Buday Péter, Arany János walesi bárdokból halat süt és főz a Rádió Bézs hallgatóinak. A Heti Betevő Egyesület nevében 100 főnek rizses lencsés zöldséget készítettem szegényeknek. Nemzetközi tudósítónk Trembácz Éva Zsuzsanna tudósítása következik Szecsuanból. Benke László, olimpiai bajnok szakács külföldi karácsonyi ételekből főz nekünk. A Motiváció Alapítvány mozgássérült vendégeinek egészséges és gyógyító ételt készítettem: Budaörsi burgonya kockákat. Kedden gondoljunk a hétvégére! Hallgatók főzték rovatunkban Katalin vegetáriánusoknak csőben sülteket, húsevőknek  rakott krumplit leányosan, majd legényesen süt nekünk. A mai recepteket, ha nem sikerül leírni, akkor hallgassák meg a műsor ismétlését ma este 22-23 óra között a Rádió Bézsben!

Mai műsorunkban Beatles, Bornai Tibor, Rolling Stones zenéiből válogattam be egyet-egyet, és Koncz Zsuzsa énekel. A szecsuánihoz egy kis kínai zenét ajánlunk.

Fotó: Budaörsi krumpli kockák. 

komment

Címkék: szakácskönyv 2015 Magyarország Rádió Bézs Heti betevő Motiváció Alapítvány

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr718173006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása