2015.11.02.
17:45

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Meghívó Budaörsi Olvasókörbe - 2015. november 11.

Meghívó Budaörsi Olvasókörbe - 2015. november 11.

A Budaörsi Olvasókör egy éve, 2014. szeptemberében alakult meg, és minden hónap második szerdáján tartja rendezvényeit a Budaörsi Városi Könyvtárban.

Az Olvasókör célja, hogy lehetőséget adjon az olvasmányélmények megosztására minden érdeklődővel, akik esetleg nem is olvasták az aktuális könyvet. Beszéltünk már Jókairól, Szabó Magdáról, Karinthyról, Örkényről, Ulickajáról, vendégünk volt Erdős Virág költő, Dr. Bodó Miklós és Ágh Attila professzorok. Spiró György és Kukorelly Endre is megtisztelt minket beszélgetéssel, legutóbb Horváth János v. kubai nagykövet Kubai retró c. könyvét mutatta be nekünk.

A nyári programunk „vizes” volt, mert a Sukorói kajak-kenu pályán önkénteskedtünk mozgássérültek számára, majd egy sárkányhajóval száguldottunk a vízben. Augusztusban Krúdy Gyulára emlékeztünk az óbudai Vendéglátó Múzeumban. A „Civilek éjszakáján” gyógyító ételeket főztünk a Motiváció Alapítvány vendégeinek.

Kerékgyártó István író, BUDAÖRSI lakos, meglátogatja Olvasókörünket 2015. november 11-én, szerdán, 17 órakor, a Budaörsi Könyvtárban.

A könyvtár elérhetősége: http://www.budaorskonyvtar.hu/kapcsolat.php

Kerékgyártó István pályafutásáról előzetes információk:

http://www.kerekgyarto-istvan.hu/fooldal.html .

Az író „Hurok – pénzmagyar” c könyvéről már olvashattak az olvasókörünk honlapján is:

http://olvasokor-budaors.blogspot.hu/search/label/Hurok-p%C3%A9nzmagyar Az olvasókör rendezvényén részt vevők november 11-én, 17 óra után személyesen is kérdezhetik az írót.

Várjuk régi és új tagjainkat a találkozóra!

Terveink

Dr. Dragomán György író, elfogadta felkérésünket egy beszélgetésre.  A találkozóra a Budaörsi Városi Könyvtárban kerül sor, 2015. decemberében vagy 2016. januárjában. Dragomán írásai közül a Fehér királyt ajánljuk, de bármit lehetséges Tőle elolvasni: http://gyorgydragoman.com/?lang=hu

Hamarosan megjelenik az elhunyt Göncz Árpád, köztársasági elnök emlékére az „Árpi bácsi” c. gyűjteményes kötet. Felkértük Faragó Andrást, aki közvetlen munkatársa volt, és a kötetben több emléket is felidéz, hogy mutassa be számunkra a gyűjteményt. A rendezvény időpontját a könyv megjelenése után tudjuk konkretizálni.

Ágh Attila professzort tervezzük ismét meghívni egy előadásra - Újra Buddha! címmel.

Várjuk az Olvasókör tagjainak a javaslatait 2016-ra!

Budaörs, 2015. november 03.

Filipszky István, könyvtár igazgató                      Tóth Zoltán, olvasókör vezetője

 

komment

Címkék: Budaörs filmszínházirodalom olvasókör 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr658045190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása