2015.08.18.
10:15

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Mi a különbség? (3)

Olimpiát rendezni hálás politikai célkitűzés. Az olimpia fogalmát mindenki ismeri, a népnek nem elmagyarázni drága állami pénzen a köztelevízióban. Mindenki tudja, hogy az olimpia nagyberuházásokkal jár, amelyek a gazdasági életet fellendítik. A gazdasági fejlődést sem kell hosszan magyarázni a népnek: munkahely, életszínvonal.

Olimpiát rendezni nehéz dolog. Ugyanakkor a kis országok nagy terveket kovácsolhatnak, ha vannak olyan politikusok, akik a jövőbe menekülés útját választják a szavazatok megnyerésének. Nézzünk egy konkrét példát: egy súlyemelő elhatározza, hogy felemel egy 250 kilogrammos súlyt. A jó politikus azzal kezdi a feladat megvalósítását, hogy bejelenti a sajtónak: 2024-ben a súlyemelő 250 kg-ot fog felemelni. A sajtó azonnal felkapja a hírt, és a nép buzgón helyesel: 9 év van még az edzésre! Egy újságíró kideríti, hogy a kijelölt súlyemelő 2015-ben 50 kg-nál tart, mire a híres politikus azonnal pörölyként csap le a fanyaló újságíróra: 9 év alatt csak 200 kg-ot kell javulni, és a tervekben 300 kg javulás is szerepel! Elérkezik a versenyre való benevezés időpontja 2017-re: a súlyemelő már javult, de a javulás mértékét nem közlik a néppel, mert az titkos. Még csak azt kéne, hogy az újságírók fanyalogjanak, és ezáltal lerontsák a súlyemelő önbizalmát. Egyébként is a 2017-es dátum csak a pályázat beadására vonatkozik, és azt papíron kell teljesíteni, színes és szélesvásznú kampányfilmmel, csinos lányokkal fűszerezve.

2018-ban parlamenti választások lesznek. A választási kampányban nagyon jó eszköz egy győztes pályázatra való hivatkozás lehetősége: lám-lám, az egész világ elhitte, hogy a kis ország súlyemelője 250 kg-ot fog felemelni. Ha netalán nem sikerül a pályázat, és a világ gonoszabb része legyőzi a jót akaró híres politikust, akkor is a kész a kitűnő kampányeszköz: titkos féreg foga rágta el a nagyotemelés lehetőségét! A titkos féreg a magyartalan ellenzék, akik már 2015-ben rágták az igaz magyarokat.

Az olimpia rendezésének a hírelése egy előrehozott választási kampány 2018-ról! A jelenlegi kormányt egyáltalán nem érdekli, hogy lesz-e 2024-ben olimpia vagy sem, hanem egy szavazatszerzési manőverbe kezdett. Az ellenzéki pártok csapdába kerültek már 2015-ben az olimpia szavazásnál a magyar parlamentben. A kormány egy nappal a szavazás előtt adta át az olimpia rendezéséről szóló hatástanulmányt, és az ellenzéki képviselők szétszavaztak. A jelenlegi kormány olimpia rendezést támogató ellenzéki képviselő azt mondta: ő a fejlődésre szavazott. Ezek szerint hamarosan átlép a kormánypártba, mert az ellenzéki képviselők a fejlődés ellen szavaztak!

Egyébként lehetne pályázni az Olimpia rendezési jogára. Ha kormány együttműködne a régió országaival, akkor jelentősebb gazdasági erőt lehetne felmutatni a pályázatban. De hát mit tegyünk, ha a jó magyar kormánnyal nincs jóban a rossz román, szlovák, osztrák kormány.

Lehetne az éves költségvetési tervezésbe belesimítani az olimpia rendezéséhez szükséges költségek egy részét, ha a jó kormányunk együttműködne a rossznak nevezett ellenzékkel. De hát nem működik együtt!

Lehetne az Európai Uniótól kapott pénzügyi forrásokat összeilleszteni az olimpia költségeivel, de mit tegyünk, a jó magyar kormányt üldözi az unió!

Hamarosan megtudjuk a kormánypárti sajtóból, hogy minden magyar olimpiát akar. Aki nem akar olimpiát rendezni az nem magyar. A jelenlegi kormány az olimpiát rendezni nem akaró emberek adóját is az olimpiai előkészületekre, a 250 kg-os súly felemelésre fordítja.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány kormánypárt jóállam 2015 Magyarország Mi a különbség?

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr387714786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása