2015.06.20.
19:15

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Friss sajt - otthoni készítése

 

A Rádió Bézs hallgatói főzték!  

Hallgatóink közül Edit készítette a Rádió Bézsnek a friss sajtot. Az ízesítés lehet különböző, az alapok azonban egyszerűek és azonosak.

Végy két rész kefirt és egy rész joghurtot. (A konkrét példa szerint 2 pohár kefirt és egy pohár joghurtot.) A régi (nosztalgia) gyermekpelenkák közül egyet vagy egy laza pamut konyharuhát vegyél elő; tölts bele a kefirt és a joghurtot egy mély tál fölött, majd egy darab zsinórral, madzaggal, gumi pertlivel, vagy ami erre alkalmas, készíts egy batyut, amelyből könnyedén kifolyik az író. Ha ügyes vagy, akkor a konyhaszekrény illetékes gombjáról egyenesen a mosogatóba csöpög a fölösleges lé. Ha kevésbé vagy ügyes, akkor készülj fel arra, hogy a fel kell mosnod a konyhakőről a mellé csurgott levet, miután hanyatt estél rajta a sikamlós papucsodban.

Max. 6 óra múlva „kiszárad” az alapanyag, és a legkellemesebb, natúr friss sajtot teheted át egy keverő edénybe.

Ha egy családi diktátor vagy, akkor magad határozod meg, hogy a friss sajtot milyen ízesítéssel tálalod összes családtagjaidnak. Nagyon kevés többletmunkával azonban demokrata is lehetsz: minden egyes kívánságra külön-külön ízesítést készíthetsz! Egy – egy kávés vagy teás pohárban ízesítheted a kívánságok szerint a friss sajtot. Készíthetsz pucér (natúr) friss sajtot: vagyis ne tegyél semmit az alapanyaghoz. Készíthetsz snidlingeset, kaprosat, petrezselymeset, zöld erős paprikást, sőt, chilist vagy bármit, amit a konyhapolc fűszerrésze tartalmaz. Ha GAZDAGÍTANI AKAROD A FRISS SAJT TARTALMÁT, akkor vágj apró kockákra fél/kemény sajtot vagy füstölt sonkát és keverd össze az egészet. Szezonális gyümölcsöket is keverhetsz a kavarcshoz.

A friss sajthoz adhatsz friss pirítóst vagy kétszersültet, esetleg friss bagettet. Ha gondolod, hogy a családod már megszerette a szénhidrátmenetes étkezés, vagy éppen most akarod rávenni őket, akkor vastag szelet almákra (körtékre) kend rá a friss sajtot, és soron kívüli nassként kínáld fel a tv nézés közben. Tekintettel arra, hogy a tv néző családtagok kizárólag rágóizmaikra koncentrálnak, így észrevétlenül szoktathatod rá őket az egészséges étkezésre.

Edit kommentárja szerint a friss sajt tízóraira, uzsonnára, ebéd és vacsora előételeként is szervírozható.

Kedves Edit! Köszönjük a Rádió Bézs hallgatói nevében a receptet!

 

komment

Címkék: szakácskönyv 2015 Magyarország Rádió Bézs

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr427559996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása