2015.05.29.
21:16

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Remegő Térdek Órája 11.

Remegő Térdek Órája uralja a Nemzeti Olimpiai Bizottságot. A paraolimpiai botrány kapcsán azért remeg a térdük, mert a paraolimpiai szimptómák és minősítések rájuk is kiterjedhetnek. Még tartják magukat ahhoz, hogy mélyen hallgatnak. Ők nem felelősek a paraolimpiai elnök – esetleges - disznózásáért.

A paraolimpiai sportolókon való élősködés általános társadalmi közmegvetést eredményezett. Az elnök a közpénzt magánzsebre kanyarította. Persze fejétől bűzlik a hal. A Fidesz már több éve lehetővé tette, hogy az állami, társadalmi szervezetek, a saját vezetőinek döntése alapján finanszírozhassák a saját vezetők lakás és deviza hiteleit[i].

A választópolgárok többsége megértette a híradások alapján, hogy a sérültek, mozgásukban korlátozottak, a fogyatékkal élők számára biztosított költségvetési pénz elsajátítása történt a paraolimpiai elnök részéről. És ő, törvényességet kiált, jogot emleget, midőn az általános közerkölcsbe gázolt. Majd visszafizeti a jogilag „korrektül” felvett kölcsönt[ii], mert kutyaszorítóba került. Aki a hátrányos helyzetű emberekre szánt közpénzt a maga javára szerzi meg, az az ember: erkölcstelen. Akkor is erkölcstelen, ha rajtakapás után visszafizette a milliókat. Az ügyészség is hallgat. Valószínűleg az ügyészségen nem olvasnak újságot. (Megnéztem az ügyészségről szóló törvényt. Nincs benne olyan rendelkezés, hogy az ügyészség köteles újságot olvasni!)

Különösen erkölcstelen, ha a visszafizető politikussal védi magát. Olyan politikussal, aki maga is a vétkes a közpénzek elherdálásában. A stadionok beléptető rendszereire költött milliárdok – látszólag – a közemlékezetből kivesztek, de azért az internet segítségével felidézhetőek[iii].

Remegő Térdek Órája terjed a Fidesz szavazógép (Jókai megnevezésével: mameluk[iv]) politikusai között is. A Fidesz vezetői hallgatnak. Vezetőik nem szólalnak meg a paraolimpiai bizottság elnökének az ügyében (sem).

A Fidesz vezetői halálbüntetést harsognak, nemzeti utálatot hirdetnek az „idegenek” ellen, és minden nap győzelmi jelentéseket tesznek közzé a gazdasági fejlődésről. Paksot tekintik a gazdasági megújulás zálogának, majd gyalázzák az uniót a magyar pályázati rendszer bírálata miatt.

Egy erkölcstelen ember is élvezheti a hivatalának az előnyeit: elnöknek szólítják a hivatalban, állami autó viszi az esti fogadásokra (majd haza), a költségvetési pénzekkel ő rendelkezik: ki kap állami és szponzor támogatást, és ki nem kap pénzt és versenyzési lehetőséget a paraolimpikonok közül. Remegő Térdek Óráját éli meg az erkölcstelen paraolimpikon bizottság elnöke: még meddig lehet elnök? Várja a felsőbb politikai parancsot… Addig is élvezi az élvezetek, mert amit vesztett a vámon, azt visszahozza réven. Már azon gondolkodik, hogy melyik lehet az az új sport ágazat, ahol méltón tudná kamatoztatni a paraolimpia tapasztalatait?!

 


 

 

4 komment

Címkék: demokrácia közigazgatás kormánypárt jóállam Népszava választópolgár kérdez Remegő Térdek Órája Emberi kérdések 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr227503782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispaul 2015.05.31. 12:37:48

Éhes lo a szőveg meg egyáltalán a szőhasznáalat valami roppant lelki defektre utal normális ,tisztességes ember nem nyilvánulhat meg ilyen aljas modon

Dr. Tóth Zoltán 2015.06.01. 11:01:33

@Éhes ló: A kommentjét azért töröltem ki, mert útszéli beszédet csak saját névvel és fényképpel lehet írni. Ön nem felel meg a tisztességes beszéd kritériumainak.
süti beállítások módosítása