2015.05.22.
17:07

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Rádió Bézs: Ne várj másra!

 

 

SAJTÓANYAG

 

2015 március 30-án a Rádió Bézs - Fodor János ötlete alapján -, meghirdette a NE VÁRJ MÁSRA, " Tiszta, kulturált mosdót! " – kampányt.

 A Rádió Bézs munkatársai úgy döntöttek, hogy a maguk lehetőségeivel megpróbálnak ott és azokon segíteni, ahol a leggyorsabban és leginkább tudnak.

Elhatározták, nem várnak másra. Megmutatják, hogyan lehet  tenni…Ahhoz, hogy valami praktikusabb, szebb, tisztább, komfortosabb, barátságosabb vagy éppen használhatóbb legyen, néha egy egészen apró dolog elég. Mondjuk egy fogas a mellékhelyiségben.

A felhívás eredményes volt. Egyre többen és több helyről jelezték - pl. az I. Bézs Kör Győrben - hogy Ők is csatlakoztak és elkezdtek az emberek segíteni. Fúrtak, faragtak. Közben több cég is felajánlotta támogatását.

Nekik is köszönhetően, a Rádió Bézs koordinálásával,

 

- a Bethesda Gyermek Kórház intenzív és égési osztály ablakaira elkészülhetett a külső elektronikus alumínium redőny. 100 db. gyermek lepedőt varrattunk, valamint fél tucat multi funkciós WC deszkát is kap a kórház!

 

- A Sportkórházban a Rádió Bézs segítségével megújult egy vizesblokk, 13 kórteremben a felszerelt, általunk beszerzett s varratott sötétítő függönyök elviselhetőbbé teszik a betegek és az egészségügyi dolgozók életét.

 

Talán felmerül a kérdés: Ez akkora dolog?

 

Akkor, amikor kígyózó sorok állnak egy labor előtt és a mellékhelyiségekben a gyors „ügyintézés” érdekében a kabátot, a táskát nem tudjuk hova akasztani, akkor ez nagy dolog!

 Akkor, amikor az égési sérült és állapotuk miatt „megmozdíthatatlan” gyerekeket a betegágyon süti a nap, amikor a kis beteget kell vizsgálni, de az erős napsütésben a vizsgáló berendezés monitorját még az orvos sem látja, mert nincs függöny az ablakon …akkor ez nagy dolog!

Akkor, amikor jól jön még néhány lepedő …akkor ez nagy dolog !

Akkor, amikor néhány WC deszkának is örülnek egy kórházban …akkor ez nagy dolog!

Akkor, amikor omladozik a vakolat és teljes felújításra szorul a vizesblokk…akkor minden egyes darab csempe, nagy dolog !

Nagyon sok helyen elkelne a segítség…

A Rádió Bézs munkatársai azt mondják, NE VÁRJ MÁSRA! És ők is ecsetet fognak, s egy kórházban festenek, mázolnak.

A Rádió Bézs az üzeni, sok kórház, sok rendelőintézet van, de másutt is tehetsz valamit! Keressétek meg, hol tudtok segíteni, gondolkodjatok bézsül! Megteheted Te is! Ne várj másra! Segíts, hogy legyen minden mellékhelyiségben táskatartó és kabátfogas! Hölgyek, lányok! Fogjátok kézen a férfit a családban, fúrjon és csavarozzon fel egy fogast! Kezdjük a kórházakban, rendelőintézetekben! Egy mellékhelyiséget tán Ti is kitudtok festeni! Ne várjatok a csodára, ne várjunk másra!”

AKIK EDDIG SEGÍTETTÉK EZT AZ AKCIÓT: 

Piknik Wellness Hotel.

Több vég sötétítő függönynek való anyagot ajándékozott. (Érték  500.000 Ft.) 

Venezia Áruház 

Kétfunkciós (gyermek-felnőtt) WC deszkákat adott. (Érték 66.000 Ft.)

Míves Tanoda Kft

Sportkórház vizesblokkjának teljes átépítési munkálatainak összefogása. Helyszíni felmérés, műszaki szakértés és ellenőrzés, tételes költségvetési kiírás készítése, 100 db. lepedő anyag vásárlása. Érték (250.000 Ft. )

Remmers Kft

Építési anyagok. (Érték 100.000 Ft.)

Peter’s Lakástextil Kft

Textilanyag (Érték 35.000 Ft.)

Cera Com Kereskedelmi képviselet

90 négyzetméter járólap ajándékozása, és annak helyszínre szállítása. (Érték 500.000 Ft.) 

Bethesda korház alapítványa

Redőnyök beszerzése (Érték 150.000 Ft.)

Rebiar Bt 

Redőnyök gyártása (Érték 43.000 Ft.)

Smart Home 

Redőnyök gyártása (Érték 24.000 Ft).

Casaba Kft.  

Redőnyök gyártása (Érték 45.000 Ft.)

Tryo Bt     

Redőnyök gyártása és szerelése (Érték 65.000 Ft)

EPH Árnyékolástechnikai Kft

Redőnyök szerelése (Érték  38.000 Ft.) 

Önkéntesek

Függöny és lepedő varrás. (Érték 200.000 Ft. )

Befizetések, adományok

12.000 Ft

Az összes érték, amit a Rádió Bézs előteremtet, meghaladja a 2 millió forintot, a saját munkáját és költségeit nem számolva.

 

Segíts, hogy legyen minden közintézmény mellékhelyiségében táskatartó, kabátfogas, vagy lepedő a kórtermekben… mert talán holnap neked lesz rá szükséged! Ne várj másra!

 

Ha önök is úgy akarják, még több ember tud majd erről és talán a saját erőnkből, a saját életünk miatt is… holnaptól, egy kicsit minden jobb lesz!

Üdvözlettel,

Rádió Bézs 
 

 

Budapest, 2015. május 18.

 

 www.radiobezs.hu 

 

https://www.youtube.com/watch?v=3DX_W2MzPq8 – Ne várj másra!

 

További információk: radio.bezs.press@gmail.com – Szabó Gabi

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: Emberi kérdések 2015 Magyarország Rádió Bézs

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr977482892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása