2015.03.29.
15:49

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ungváry Rudolf: Hogy jobban megértsük

 „A magyar politikai közéletben végzetes kétoldali általánosítás alakult ki. Az egyik oldala a jobboldalt tekinti antidemokratikusnak, a másik meg a baloldalt. Nem jobbak náluk azok a „civilek” sem, akik számára sem jobb, sem baloldal nem létezik. A kölcsönös kirekesztés hihetetlenül mélyen gyökerező formája uralkodik. Holott az igazi szembeállás nem a jobb- és baloldal, hanem a demokraták és a szélsőbal- és a szélsőjobboldaliság között van. Ma a demokraták és az államot kisajátító orbáni rendszer között van.

Addig valóban nem alakul ki Magyarországon demokrácia, amíg a jobb- és baloldali térfélen nemcsak szavakban - úgy könnyű -, hanem lélekben is el nem ismerik, jobb- és baloldalinak, liberálisnak és konzervatívnak lenni legitim demokratikus magatartás. E kétszer két politikai irányzat elválaszthatatlan a demokráciától.

Ez nem változtat azon, hogy politikailag örökre ellenfelei maradnak egymásnak, de nem ellenségei.”

2015. március 27. Élet ÉS Irodalom, 5. oldal

Ungváry Rudolf cikkét azért idézem a blogomon, hogy párhuzamban állíthassam saját cikkem gondolataival!

http://tothzoltan.blog.hu/2015/03/17/magyarorszag_2015_marcius


komment

Címkék: demokrácia Európai Unió választópolgár kérdez 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr537315650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása