2015.03.29.
11:15

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Húsvéti reggeli a Rádió Bézs étlapjáról

Húsvét péntektől húsvét hétfőig sokféle étkezési szokás szerint ehetünk. A húsmentes ételektől a frissensült bárányig – ahány ház, annyi szokás. A Rádió Bézs étlapjára egy olyan reggelit ajánlok, amely mindenkinek a kedvére lehet.

Tavasszal a tejtermékek közül a friss juhsajt méltán népszerű: enyhe, kissé savanykás íze, lágy-omlós állaga, vakító fehér színe jó benyomást tesz a tányéron és a szánkba érkezve is. A márványos, kék erezetű sajt a megállapodott sajtók közül való, hónapokig érlelődött a sajttárban, intenzív és sós az íze, esetleg egy kis vajjal kikeverve az egész keverék világoskék színűre változik.

Tavasszal a retek piros színe üde folt a tányéron. Az almát nagy karikára vágjuk és a sajtokat ízlésünk szerint ráhalmozzuk.

Egy kis kétszersülttel, pirítóssal egészíthetjük ki a reggelit.

Jó étvágyat!

„Mit főzzek? Válasszon!” A fakanálnál Tóth Zoltán, választási szakértő.

www.radiobezs.hu Minden kedden 13-14 óra között.

 

Szólj hozzá!

Címkék: szakácskönyv 2015 Magyarország Rádió Bézs

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr317314942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása