2015.03.25.
15:13

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Célgép-masinák

Aki megnézi a következő kisfilmet (5 perc) elcsodálkozik, hogy az ipari és mezőgazdasági tevékenységben milyen fejlett színvonalú célgépeket alkalmaznak a termelési folyamatokban. Már tudjuk a tv tudósításokból, hogy az autógyártásból hogyan szorította ki az automatizált gyártósor a nehéz fizikai munkát, azonban a kisfilmben olyan gépeket is láthatunk, amelyeket a hétköznapokban nem látni sehol, pedig üzemszerűen működnek a világban.

A film önmagában való érdekességén túl, mindenkit el kell hogy gondolkoztasson: ha ilyen iramban fejlődnek a technikák, a termelőeszközök, akkor milliárdos számban válik fölöslegessé a munkaerő az ipari és a mezőgazdasági termelésben. A célgép-masinákkal megtermelhető mindaz a termékmennyiség, amely a 6 milliárd ember életéhez szükséges, azonban a munkanélkülivé váló, és ezáltal fizetőképtelen emberekkel mi történjék a társadalomban: ingyen élelmiszer és egyéb fogyasztási cikkekben részesüljenek (segély) vagy valamilyen új foglalkoztatási formát (közmunkát?) kell kitalálni számunkra. Esetleg építsünk piramisokat vagy stadionokat?

Amíg megszületik a társadalmilag elfogadható válasz, addig az egyén és a család egy tanácsot adni saját magának és a fiataloknak: tanulni. A szakképzett munkaerőt nem lehet célgépekkel helyettesíteni, így mindig lesz munkája a tanult embernek.

http://safeshare.tv/w/LEFEsQlbSI

De mit kezdjünk azzal a kormánnyal, amely szándékosan tudatlanságban akarja tartani a társadalom többségét, és csak saját gyermekeit kívánja az oktatás-tanulás áldásos következményeiben részesíteni?

..."ez itt a kérdés!" mondja Hamlett. 

 

 

komment

Címkék: videó demokrácia kormánypárt Európai Unió jóállam fogyasztó védd magad! Emberi kérdések

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr227304038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása