2015.02.26.
20:29

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Remegő Térdek Órája 9.

Őszinte beismerésben van a jelenlegi kormánypárt. Korábban cáfoltak, illetőleg agyonhallgattak minden olyan sajtóvéleményt, ellenzéki pártállítást vagy civil szervezeti megjegyzést, amely arra utalt, hogy az állami és önkormányzati közbeszerzések - még a pályázat kiírása előtt – eldőltek volna, valamely Fidesz közeli cég javára. Az átlátható és versenysemleges pályázati döntés indoklásában első helyen az állt, hogy tekintettel a nemzetbiztonsági érdekre, nem is kellett pályázatot kiírni, mert az Országgyűlés illetékes bizottsága felmentést adott a pályázat kiírása alól. A második indok az volt az érdemdús győztes mellett, hogy nem volt pályázatban olyan előírás, hogy csak a cégbíróságon már bejegyzett vállalat indulhat, így a bíráló bizottság jogszerűen járt el, amikor még be nem jegyzett céget hirdetett ki győztesnek. A pályázati győztes melletti kormányzati kiállás arra is utalt, hogy az elengedhetetlenül szükséges speciális szakismerettel csak a nyertes cég rendelkezett. Hasonló indokkal lehetett győzni egy pályázaton speciális műszaki tudás birtokában. További indok lehetett a közbeszerzés elkerülésében, ha az illetékes állami szerv megvásárolta a korábbi piaci szállítót, így a jó állam már nem versenyeztet állami szervet közbeszerzés keretében, hanem utasítja az adott tevékenység költségtakarékos és eredményes elvégzésére. Az idő szűkösségére való hivatkozás többször is lehetővé tette az időrabló pályázatok elkerülését, illetőleg az év december 24-én megjelent pályázat elbírálási határidejének még szilveszter előtti napra való megállapítását.

Ha ezek a módszerek még mindig kevésnek bizonyultak a megfelelő pályázati győztes kihirdetéséhez, akkor jött a „pályázati kiírás érvénytelenítése” c. állami döntés. Újra kiírták a pályázatot, amelynek új feltételei már tartalmazták a megfelelő korrekciót az érdemdús győztes számára.

A közbeszerzési atombomba a Paks 2. „Államtitok!”, „Szigorúan titkos!” jelzésekkel láttak el minden olyan információt (írásban, szóban, képben, digitalizálva, stb.) amely 30 évre meghatározza egy állami beruházás megvalósítóinak a körét. Nem szabad megtudnunk, hogy melyek azok a vállaltok, amelyek a beruházásokat megvalósítják. Magyar állampolgárok ezrei dolgoznak majd azoknál a vállaltoknál, amelyek az atomerőművet Pakson bővítik, de nem mondhatják gyermekeiknek, szomszédjaiknak, barátaiknak, hogy hol dolgoznak. Senki nem ismerheti meg a fizikai terveket, a technológiát, az eljárásokat, amelyeket alkalmaznak. Midőn Magyarország részese az Európai Uniónak, ezen belül az Euratomnak (melynek székhelye Bécs).

A jelenlegi kormánypárt társadalompolitikai célja, hogy a már háromba/négybe hasított országban egy újabb kivételezett társadalmi csoportot hozzon létre: a politikai hatalmát valamikor később elvesztőkből előre kijelölje a „gazdasági túlélők” még szűkebb családjait.

Azok a Fidesz közeli vállalkozók, akik korábban elsőbbséget élveztek a „közbeszerzési győztesek” csoportjában, most revízió alatt állnak. Eljött számukra a Remegő Térdek Órája.  A hamiskártyások új lapokat osztanak a régi és az új játékosoknak. A kibicek Remegő Térdekkel rohangálnak, hogy ki mögé álljanak.

Az új közbeszerzési győztesek Remegő Térdekkel várják, hogy nagyobb falathoz juthassanak a mi adóforintjainkból.

 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia közigazgatás kormánypárt 2015 Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr977223349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása