2014.12.23.
12:57

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Remegő Térdek Órája 6.

Rebegő pillákkal ébredt a NAV jelenlegi elnöke és remegő hangon kérdezte önmagát virtuálisan:

"Elnök vagyok még?!"

Megnyugtatandó saját magát - vizionálta - és síri hangon válaszolt költői kérdésére:

"Elnök vagyok még, mert a MINISZTERELNÖK ÚR még nem mondta, hogy nem vagyok elnök!  De ha mégis üt a NAV-nál a végső óra, akkor a NAV korábbi elnöke (S. L.) majd elhelyez egy vállalati vezér elnöki pozícióba!"

A NAV jelenlegi elnöke a reggeli közben irigykedve gondolt öt társásra, akik ugyanúgy szerepelnek egy budapesti újság által közzétett listán, mint ő, de akiket nem piszkál senki! Öt listatárs békésen végzi havi szép summával járó hivatali tevékenységét, fittyet hányva az ellenzéki hőbörödöttségekre és egyes euroatlanti újságok pimasz és pofátlan megjegyzéseire.

 

  • Ártatlanságom mocskolása idején is szolgálom a MINISZTERELNÖK ÚR céljait szolgáló adók beszedését! A feljelentést megtettem, ahogy az a becsületem védelme miatt szükséges volt, a többi az ügyvédem és az ügyészség dolga.

 

Remegő Térdek Órája terjengett az illetékes ügyészségen is. A portás utasításba kapta, hogy a postás érkezését szolgálati úton azonnal jelentse, mert lehet, hogy a feljelentő levél a postán elveszett és akkor ezt a tényt haladéktalanul a nyilvánosság tudomására kell hozni. A postabontó kisasszony,– aki nem tudott a nem várt, ámde nagyjelentőségű postai küldemény elveszéséhez fűződő érdekről, - a feljelentést - az egy postában érkező 11 másik feljelentéssel együtt – az illetékes főügyész titkárságára továbbította.

A Remegő Térdek Órája tovasuhant az illetékes folyosókon. Ki lesz vajon az a szerencsés, aki elnyeri a NAV jelenlegi elnökének a feljelentését, és ezáltal a nyilvánosság reflektorfényének a központjába kerülhet? Többen bíztak benne, hogy a megérkezett feljelentés – államérdekből – 75 évre titkosításra kerül, így az eljáró ügyész személye sem kerülhet nyilvánosságra. A titkosított ügyész - a legfőbb ügyészhez hasonlóan - testőrséget kap, akik gondoskodnak testi épségéről és az iratkezelés bizalmasságáról.

Az illetékes ügyész kijelölésének folyamata alatt a NAV jelenlegi elnöke rutinszerűen végezte hivatali teendőit: a titkára segítségével átnézte a postáját, utasításokat adott adóvizsgálatok megindítására és megszüntetésére, kijelölve egyben az eljárásokat aláírásával elindító és megszüntető munkatársakat a 23 ezer NAV dolgozóból. A jelenlegi elnök döntött a munkatársak által már előkészített feljelentésekről is: kik azok, akiket rendőri-ügyészi kézre kell adni, és kik azok, akiknek az adóvizsgálatát – bírsággal – kell lezárni, és kik az ártatlan angyalok, akikre a gyanú árnyéka sem vetülhet a jövőben.

A Remegő Térdek Órája alatt a hivatal zavartalanul működik.

 

Tóth Zoltán

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia kormánypárt jóállam 2014 Magyarország Népszava Remegő Térdek Órája

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr947006501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása