2014.12.04.
20:40

Írta: Dr. Tóth Zoltán

30 ezüst Judásnak

Júdáspénz a demokratikus választások szakmai elárulásáért.

A katolikus lexikon ismerteti a júdáspénz fogalmát.

http://lexikon.katolikus.hu/J/j%C3%BAd%C3%A1sp%C3%A9nz.html A honlap egyrészt a júdáspénzt, mint növényt határozza meg (l: a képünkön).

Idézet a katolikus lexikon további meghatározásából: „A szakrális népszokásokban Karióti Júdás attrib-a. - 2. átvitt értelemben árulásért kapott →jutalom, pénz. A kifejezés a 30 ezüstpénzre (egy rabszolga árára) utal, melyet Karióti Júdás a főtanácstól Jézus elárulásáért kapott (vö. Mt 27,3-5). S.J.”

A demokratikus választások szakmai Júdása már megkapta a 30 ezüstpénzt és megbízóival közösen keresztre feszítették a demokratikus választásokat 2014-ben.

A szabad, tisztességes és átlátható választások Júdására még vár a maga utolsó aktusa: visszaadja a megbízóinak a 30 ezüstpénzt, majd önmaga ellen fordul.

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia pártok kormánypárt elsőválasztók OVB jóállam 2014 Magyarország Alkotmány Alaptörvény magyar választások története 2014 abécé választásokra választópolgár kérdez 2014 önkormányzati választások Remegő Térdek Órája

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr906957949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása