2014.11.24.
19:39

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Ünnepi vízcsőtörés Budaörsön

img_6041_640x480_2_1416853998.jpg_640x480

Ünnepi megemlékezés Budaörsön.

 Ünnepi megemlékezést tartottak Budaörsön a Petőfi utca lakói. A megemlékezésre az adott alkalmat, hogy a Petőfi utcában (Szabadság út-Baross utca közötti szakaszra) a vízművek gyorsreagálású szerviz-autója (lásd a képet) 16. alkalommal érkezett meg és zárta el a közterületi vízcsővezetéken a kiömlő vizet.

 A Petőfi utcában immár a 16. alkalommal hömpölygött az ivóvíz az úttesten. A Petőfi utca lakói köszöntő tapssal fogadták az illetékes vízművek gyorsreagálású szervizének a kisteherautón érkező munkatársait. A kezdeti időkben – az első csőtöréstől az 5. csőtörésig – nagyon lassú volt a gyorsreagálású munkatársak megjelenése a vízhömpöly elzárására. A kezdeti csőtörés-vizek órákig hömpölyögtek, mire a gyalogsági vízhömpöly elhárítók megérkezetek. A vízszolgáltatás szünetelése 36-48 órát vett igénybe, majd 12 óra volt szükséges a lakásokban a szennyezett víz kifolyatása (fizetősen) a tiszta víz megérkezéséig. Az úttest helyreállítása heteket vett igénybe.

 Az 5-10 vízcsőtörés alkalmával felgyorsultak az események: egyre rövidebb idő alatt tört el ismét a közterületen a vízcső, egyre gyorsabban érkezett meg a gyorsreagálású munkatársak megérkezése, a vízelzárás ideje csökkent, és a lakásokban csökkent a saját pénzen folytatott víztisztítás időtartama is. Az úttest helyreállítása már csak 10-20 napot vett igénybe.

 10-15 vízcsőtörés alkalmából tovább javult a vízművek tevékenysége: autóval érkezetek a gyorsreagálású munkatársak, és csak kétszer kellett újra gépjárműre kapniuk, hogy a telephelyükön felejtett vízelzáró szerszámért visszamenjenek. Rövidült a vízhömpöly, rövidült a saját költségre végezett víztisztítás időtartama.

 Az ünnepi megemlékezés (16.) azért történt a Petőfi utcai lakók részéről, mert az első riasztástól történt 45. perc után megérkezett a gyorsreagálású autó a vízművektől. Az ünnepi megemlékezés fiatal (gyermek) részt vevői elégedetlenségüket fejezték ki a vízhömpöly hirtelen megszüntetése miatt. Az idősebb lakosok ugyanakkor elégedettségükről beszéltek, hogy a vízszünet mindössze 4 órán át tartott, és vízművek dolgozói a lakossági vízszolgáltatás megindítása előtt kitisztították a vízvezetéket. (A Petőfi utca lakosai között azóta is Mars-lakók beépülését vélik a vízvezeték kitisztításának a hátterében.)

 Egyes Lakosok a Petőfi utcából azt állítják egy-egy pohár bor elfogyasztásnak a hatása alatt, hogy a Petőfi utcai vízcsőtörések hátterében a Budaörsi önkormányzat és a vízművek vitája áll: kinek kell finanszíroznia a vízcsővezeték cseréjét a Petőfi utcában? Az önkormányzatnak vagy a vízműveknek?

 A Petőfi utca lakói tájékoztatják az önkormányzatot és a vízműveket, hogy mind a két szervezet és annak alkalmazottai a lakosság pénzén folytatják ezt a vitát!

 Már csak 4 vízvezeték darab vár vízcsőtörésre és a Petőfi utcában végig teljesen felújított (újdonatúj) vízcsőrendszer lesz! Az adófizetők pénzének hatékony felhasználása közérdek.

 A 20. vízcsőtörésre a Petőfi utca lakói meghívják az önkormányzat és a vízművek illetékeseit egy jubileumi vízcsőtörésre!

 

Szólj hozzá!

Címkék: Budaörs 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc! választópolgár kérdez 2014 önkormányzati választások

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr556929709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása