2014.09.17.
19:46

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budaörsi Olvasókör 2014. október 8.

szabo_magda_regimodi_tortenet_1410975967.png_156x224

A Budaörsi Olvasókör megtartotta alakuló ülését 2014. szeptember 10-én. A könyvtár (Budaörs, Károly király út 20.) folyóirat-olvasójában gyűltek össze az érdeklődők. Az első beszélgetés Jókai Mór: A kőszívű ember fiai c. regényéről szólt. A hozzászólók elsőként Jókai Mór pályafutását, majd a regény megszületésének (1872) történelmi körülményeit tekintették át. Többen érintették a regény főszereplőinek a jellemét, kitekintve az örök emberi konfliktusokra: hűség és csalás, eskü és esküszegés, emberiesség és elutasítás, hazaszeretet és idegengyűlölet.  A beszélgetésnek közösen elfogadott tanulsága volt, hogy a Kiegyezés (1867) és a Rendszerváltás (1989) békés jellegű politikai kompromisszum volt, amely fegyverek, akasztások és börtönök nélkül eredményezett új politikai hatalmat. A beszélgetés természetes velejárója, hogy mindenki a saját olvasmányélménye és történelmi tapasztalata alapján ítél, így nem lehet mindenben egyetérteni – még egy olvasókörben sem.

Az Olvasókör tagjai megegyeztek abban, hogy a következő alkalommal Szabó Magda: Régimódi történet c. regényét vitatják meg. A regény a könyvtárban mindenki számára hozzáférhető.

Az Olvasókör ülésén részt vett Temesiné Haag Beatrix, a könyvtár felnőtt olvasószolgálatának a munkatársa is. Zárszavában kiemelte, hogy az olvasókör fontos feladatot lát el a könyvtár életében, ezért folytatni kívánják a sorozatot.

Az olvasókörben várják az új jelentkezőket a http://www.budaorskonyvtar.hu/  honlapon, személyesen a Budaörs, Károly király út 20. sz. alatt

2014. október 8-án, szerdán, 17,30-kor.

Nézze meg az Olvasókör videóját:  http://youtu.be/TkK1X5IIUzI

Várjuk 2014. október 8-án, szerdán, a Budaörsi Könyvtárban! Javasolom, hogy töltse ki az alábbi kérdőívet, hogy aktívan részt vehessen a program kialakításában:

A kérdőív letöltésére várni kell 30 másodpercet!

https://onedrive.live.com/redir?page=survey&resid=2A1DBE652A3EC5E1!19006&authkey=!APyVoLYOVVYZDZ8&ithint=file%2c.xlsx

Filipszky István, a könyvtár igazgatója                                                 Tóth Zoltán, az olvasókör vezetője

 

 

 

 

 

komment

Címkék: demokrácia Budaörs filmszínházirodalom 2014 Magyarország olvasókör

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr736707005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása