2014.05.10.
22:50

Írta: Dr. Tóth Zoltán

A budaörsi rendőrség egyes tagjai jól érzik magukat a budaörsi napokon

„Nem lehet minden pofon mellé egy forgalmi rendőrt állítani!” – mondta Fülig Jimmy - Rejtő (P. Howard) regényében.

Alapvető tévedés! – bár nagyon kedvelem – Rejtő Jenő (P. Howard) regényeit.

Igenis, lehet minden pofon helyett egy rendőrt állítani – Budaörsön, a Budaörsi Napokon. A Budaörsi Napokat több mint 10 éve tartják meg – a lakosság egy kisebbik részének a részvételével. A több mint 25 ezer lakosú város egy törpe kisebbsége vesz részt ezeken a Napokon, de természetesen a hivatali beszámolókban a több tízezer látogatóról esik szó. Ezt a „szédelgő feldicsérést” a budaörsi rendőrség is lelkesen támogatja, mert jelentős élőerővel vesz részt a rendezvényen – Budaörs forgalmának egyidejű és nagymértékű akadályozásával.

A helyi rendőrség 12 fős élőerővel és 4 géperejű járművel a Budaörsi Napok kezdetén (08,00 órakor) lezárja a főutcát a (Marx) Károly király utcai körforgalomtól a Petőfi/ Kisfaludy utca sarkáig. A helyi rendőrség élőerejéhez és géperejű járműveihez csatlakozva 2-4 fős közterület-felügyelő és 2-8 biztonsági őr is vigyázza a rendet – további 3-4 gépkocsis eszközzel.

A mai napon (2014. május 10.) az élőerőt és a géperejű járműparkot kiegészítették a „Budajenői Körzeti megbízott” feliratú géperejű járművel is. (Valószínűleg Budajenő minden lakosát ezzel kell védeni Budaörsön.)

A Budaörsi Napok rendezvényen, a délelőtt folyamán 200-500 ember vesz részt. Az árusításra felsorakozó sátrak és árusok létszáma lényegesen meghaladja a résztvevők számát. Az összesített biztonsági élőerő falkába csoportosulva védi a lezárt útszakaszt. Ennek a jelentős lakosság-védelmi tevékenység az eredményeként 08,01 órakor beáll az autós forgalmi dugó a rendőrlámpával védett Petőfi utca – Baross utca kereszteződésben. Végeláthatatlan sorban állnak az autók mind a két irányban. Forgalom egyébként nincs, csak a lezárt útvonal brummogtatja az autók százait ezen a rövid útvonalon.

És a rendőrök ott állnak a rendőrlámpák mellett és kellemesen beszélgetnek egymással, továbbá a többi biztonsági őrrel és közterület-felügyelővel. Az autók százai fogyasztják a benzinjüket – értelmetlenül.

Elegendő lenne a Petőfi Sándor utca- Baross utcai rendőrlámpát kikapcsolni és egy (1) rendőr forgalomirányítót az utcasarokra állítani, DE NEM! Tucatnyian állnak a rendőrök a dugó mellet és nézik a sok embert és autót, akik brummogtatnak – értelmetlenül. Meg kell értenünk a rendőröket: ők parancsra cselekszenek. De miért értsük meg a rendőrtisztet, aki jön inspiciálni, és nem jut eszébe semmi a forgalmi dugó láttán. Lehet, hogy a rendőrtiszt nem látja a dugót? Nem lehet, mert rendőrautóval érkezett, és a lezárt területen parkolt le, mert nem kívánt a dugóban megküzdeni a sok brummogóval.

Délutánra lényegesen növekszik a lakossági forgalom: ezer ember is megjelenik a lezárt útszakaszon. Viszont a rendőrök száma változatlan: 12 fő, akik továbbra is alkoholmentes (!) Italokat isznak az árusok standjánál és falkába verődve ácsorognak hol itt, hol ott. Körülöttük kuncsorkodnak a biztonsági és közterület-felügyelők. Estére, amikor már 2000 ember van a lezárt útszakaszon: nincs egy rendőr sem a területen, mert lejárt a beosztásuk.

Tetszenek látni: minden pofon megelőzhető egy-egy rendőrrel. És akik nem pofozkodnak, azok rendőr nélkül sem pofozkodnak. De a rendőrlámpa változatlanul működik a Petőfi-Baross sarkán. A sok brummogó meg brummog. Amikor véget ér a rendezvény a dugó is megszűnik. Éjjel 11 órakor, amikor már mindenki hazament – kikapcsolják a rendőrlámpát.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: rendőrség közigazgatás pártok kormánypárt Budaörs jóállam 2014 Magyarország fogyasztó védd magad! ... és ez nem vicc!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr266148387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása