2013.12.02.
22:52

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Budapest település megszüntetése?!

Újabb választási trükkre készülnek a jelenlegi kormánypártok. Az Alaptörvényben foglalt választójog alkotmányos követelményekkel szemben megszüntetni javasolják a Budapest főváros közgyűlésnek és a főpolgármesternek a közvetlen választását. Helyette azt javasolják, hogy a közgyűlés tagjai a kerület polgármesterek legyenek, és ők gyakorolják a maradék feladatokat és hatásköröket, amelyeket a kerületek meghagynak a főváros szintjén. A főpolgármestert a kerületi polgármesterek választják – a tervek szerint.

Budapest főváros megszüntetését javasolja tehát ez a tervezet. Eddig csak vicclapokban jelent meg az a nevetséges(nek tűnő) felvetés, hogy egy kisközség legyen Magyarország fővárosa, amelyben stadion is épül. A 2014. évi választási kampány azonban már meghozta ezt a tartalmi javaslatot is: a főváros legyen martaléka egy választási technikának Fidesz politikai megkapaszkodása érdekében: megszűnik a főváros és Budapest, mint település. Győznek a kerületek!

Nem lesz fővárosi közlekedési hálózat, hanem a kerületi polgármesterek politikai szövetségei alapján működik majd a metró. Amelyik polgármester nem engedi a metró közlekedését a kerületében, ott majd metró-pótló buszok járnak. Azon polgármesterek, akik még a metró-pótló buszokat is ellenzik, majd gyalogos sávokat jelölnek ki az „utasok” számára. Amely kerület polgármestere az „idegenek” gyalogos átkelését is ellenzi, ott határátkelő pontokat állítanak fel, és csak útlevéllel lehet a kerület területén áthaladni.

Nem lesz fővárosi és regionális víz- és csatorna-hálózat. A XIX. század végén létrejött közműveket a kerületek között szétdarabolják, és minden kerületi polgármester maga (vagy saját cége) útján szolgáltat a kerület lakosságának, és saját díjbeszedő vállalata szedi a pénzt. A vízforrásokat a Duna mentén a kerületi közterület-felügyelők biztosítják, amelyek konfliktusok esetén a belügyminiszter és TEK békéltető csapatait vehetik igénybe a szolgáltatás biztosítására.

A Duna hidak két partján a kerületek Híd-pénz szedő hivatalokat állítanak fel, ahol a két szemben  kerület lakói kedvezményben részesülnek, míg a vidékiek dupla hídpénzt fizetnek. A volt Budapest külső határán a kerületek a vámhivatalokat állítanak fel, ahol a vidékieknek úthasználati , vám- és só-díjat kell fizetniük a Szent István király regulái alapján.

A megyék is tanulékonyak: lezárják a külföldi határokat.

https://www.atv.hu/videok/video-20131201-esti-hirado-2013-12-01

Atv híradó 2 perctől

 

 

 

 

komment

Címkék: választás demokrácia pártok kormánypárt jóállam 2014 Magyarország magyar választások története ... és ez nem vicc! nemzetközi megfigyelés

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr115672490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bolondtyuk 2013.12.03. 11:56:09

Na ezt mégegyszer elkell olvasnom, annyira zavaros:D Ha ez megvalosul,hogy -Felcsút lesz az ország fövárosa, tökönszurom magamat:DDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása