2013.03.21.
12:02

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Számoljunk együtt szavazatokat 2014-ben!

image_1_1363863620.jpg_307x205

Számoljuk együtt a szavazatokat!

 

A 2014. országgyűlési választásokra április-május hónapban kerül sor. A választás napját a köztársasági elnök állapítja meg.

A jelenlegi kormánypártok már elfogadták a magyar parlamenti választás érdemi (szakmai kifejezéssel: anyagi jogi) szabályait, a 2011. évi CCIII. törvényt. Az Alkotmánybíróság kétszeri megsemmisítő döntése miatt választási eljárási törvény még nincs, és egyenlőre nem is tudni, hogy mikor lesz.

Bízva abban, hogy a választásokra sor kerül, ezért meg kell kezdeni a felkészülést.

2010-ben a jelenlegi kormánypárti többségű önkormányzatok tömegesen utasították el a jegyzők személyi javaslatait a szavazatszámláló bizottság tagjaira. Több száz társadalmi munkás, akik korábban részt vettek a szavazatok számlálásában, mint független emberek, elutasításra került, és a polgármesterek egy része a jelenlegi kormánypárt bizalmát élvező személyeket ültettek a helyükre.

Joggal érzik sértve magukat azok az emberek, akik a korábbi választásokra adott önzetlen társadalmi munkájának köszönete helyett elutasítást kapott. Javasolom, hogy a blogomra írjanak egy rövid jelentkező levelet (e-mailt) azok, akik 2014-ben ismét dolgozni kívánnak a demokráciáért, a tisztességes választásokért.

A választási eljárási törvény tervezete szerint, csak az a párt delegálhat két szavazatszámláló tagot a bizottságba, akinek jelöltje van. Ha egy jelöltnek csak egy szavazatszámláló bizottsági tagja van, akkor egyet sem delegálhat. Javasolom, írjanak egy rövid jelentkező levelet a blogomra azok, akik segíteni szeretnék a demokratikus ellenzéki pártokat abban, hogy minden szavazókörben legyen két szavazatszámláló bizottsági tagjuk.

Bízom benne, hogy velem együtt sokan aggódnak a 2014. évi választások tisztaságért, és készen állnak társadalmi munkában a demokrácia védelmére.

A jelentkezők számától függően, szívesen elutazok településekre, ahol előadás és konzultáció keretében megismerkedhetnek a választás anyagi és eljárási szabályaival.

A blogomra regisztrálni szükséges, amely a következő lépésekből áll.

E cikk alján található egy „szólj hozzá!” gomb. Erre kattintva megnyílik egy ablak, amelybe néhány adatot kell beírni:

1.       az e-mail címet

2.       a jelszót (legalább 4 karakter)

3.       a jelszó megerősítését

4.       a nevet (ez lehet a valódi név is)

5.       az értesítési címet (ez lehet az első e-mail cím vagy másik e-mail cím, én erre fogok válaszolni!)

6.       le kell másolni azt a karakter sort, amelyik alul megjelent (ellenőrző kód)

7.       REGISZTRÁLOK gomb megnyomásával megtörténik a regisztráció.

A regisztráció után a blogomon (http://tothzoltan.blog.hu ) a Szólj hozzá! gomb megnyomásával tudunk levelezni egymással!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A facebookon keresztül is megtalál: www.facebook.com/dr.toth.zoltan

 

 

 

 

 http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=631717

komment

Címkék: választás demokrácia előválasztás elsőválasztók 2014 Magyarország nemzetközi megfigyelés Szavazatszámlálók

A bejegyzés trackback címe:

http://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr615157979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.