2013.02.03.
21:42

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Kötelező lesz a dohányzás

hamvado-cigarettaveg_1359923937.jpg_234x312

Kötelező lesz a dohányzás

 

A kormánypárt már egy éve kezdeményezte a fiatalok egészséges életmódra való nevelését. A törvényjavaslat lényege, hogy a fiatalok nem dohányozhatnak, és ennek érdekében olyan ellenőrzött trafikokat hoznak létre, amelyek fiataloknak nem adnak el cigarettát, spanglit, szivart, pipadohányt és más dohányterméket. Aki a dohányterméket népszerűsíti, halálbüntetést is szenvedhet.

A kormánypárt kulturális tagozata a komplex társadalmi megközelítés érdekében elrendelte, hogy a mozi hálózatban vetítésre kerülő filmekben dohányozni tilos, csak kormánypárti színészek, kormánypárti rendezők és egy „András” nevű határon túli magyar dohányozhat nyilvánosan. A 2010. előtt készült magyar filmekből ki kell törölni a dohányzó jeleneteket.

A kormánypárt jogosan tiltakozott az ellenzék aknamunkája ellen, amikor „azok” az állami monopólium kormánypárti kisajátítását rágalmazták. Soha nem vezette a jelenlegi kormánypártot anyagi érdek akkor, amikor kizárólag kormánypárti tagok számára hirdette meg a trafikok állami monopóliumának a megvásárlási lehetőséget. „Az ellenzék megint lejáratja magát, amikor adóbérlőkről, zálogba adott szepességi városokról, új magyar dölyfösökről” beszél – említette meg egy kormánypárti potentát, aki a nagy magyar igazság nyilvánvaló volta miatt nem nevezte meg önmagát.

A kormánypárt nem létező része, amely jogilag a közös lista másik pártja, új javaslattal állt elő a kormánypártnak a dohányból pénzt nem vételező (Svejk szerint: nem faszoló) tagozata felé: a dohány állami monopólium ügyét bővíteni kell az alkohol és víz irányába.

Az új javaslat lényege, hogy kizárólag kormánypárti trafik tulajdonos árusíthasson dohányt, alkoholt és vizet. (A javaslattal azonnal összhangot teremtett az az egyéni országgyűlési képviselői javaslat, amely a „föld méhének kincsei és a vizek kizárólagos állami tulajdon”-ra hivatkozással megtiltja a lakosságnak az ismeretlen tulajdonú vizek vásárlását, fogyasztását és a csatorna-hálózatba való visszajuttatását”.)

A kormánypárt egyik minisztere, főadás-időben, ellenzéki pszichikai nyomás hatására elismerte annak lehetőségét, hogy a szerény anyagi haszonszerzés is motiválhat egyes periférikus gazdasági szereplőket. Az illetékes minisztérium sajtószóvivője 32 másodperc (sec) múlva cáfolta saját miniszterét, mert az ellenzéki „aljasok”  indokolatlan és értelmetlen zavart keltettek a fontos kormánypárti, és nép által támogatott mondatokban.

Végre eljött a tisztánlátás pillanata egy újabb egyéni képviselői indítvánnyal:

 

·         a kormánypárti trafikban dohány, alkohol és víz árusítható;

 

·         plázákban dohányt, alkoholt és vizet árusítani tilos;

 

Zárószavazás előtt újabb egyéni képviselői indítvány érkezett:

 

·         az ellenzéknek kötelező dohányozni;

 

·         az ellenzékből, aki nem dohányzik, az is köteles a kormánypárti trafikban dohányterméket vásárolni, havonta négyszer, legalább12 ezer Ft+Áfa értékben;

 

·         aki nem dohányzik maga, az ingyen köteles a vásárlás helyén ingyenesen visszaszolgáltatni a kormánypárti trafikosnak a dohányárut.

 

A kormánypárti frakció győzelmi jelentésben tudatja, hogy 2012-ben az ellenzék ismét lejáratta magát, és a kormánypártok megengedték számukra az „önsorsrontás”-t: dohányozzanak a kormánypárt üdvére!

 

Szólj hozzá!

Címkék: választás demokrácia kormánypárt 2014 Magyarország fogyasztó védd magad!

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr655061287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása