2012.12.26.
11:14

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Iszlamista akaratú alkotmány

http://nol.hu/kulfold/hivatalos__megszavaztak_az_alkotmanyt_egyiptomban

Egyiptomban kihirdették az új alkotmányról szóló népszavazás végeredményét. A választók 33%-a szavazott, közülük 64% igennel a tartalmilag iszlamista új alkotmányra. Midőn a lakosság közel 1/3-a kopt keresztény és másik harmada ateista. Ilyen szélsőséges lehet az eredmény, ha a lakosság többsége nem vesz részt a választáson.

2 komment

Címkék: arab külföldi választás országos népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr244982023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Dénes Lajos 2012.12.26. 11:56:38

A cikk alapvető állításával, vagyis azzal, hogy a választástól való távolmaradás igen súlyos következményekkel járhat, tökéletesen egyetértek. Az az állítás azonban, hogy "a lakosság közel 1/3-a kopt keresztény és másik harmada ateista", tévedésen alapul: a lakosság kb. 85 %-a szunnita muzulmán, kb. 15 %-a kopt keresztény, és az összes többi valláshoz tartozók aránya ezrelékes, vagy annál is alacsonyabb nagyságrendű. A magukat nyíltan ateistának vagy agnosztikusnak vallók pedig végképp egyedi esetnek minősülnek.
en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Egypt

Dr. Tóth Zoltán 2012.12.27. 03:45:30

@Nagy Dénes Lajos: Köszönöm a kiegészítést és pontosítást.
süti beállítások módosítása