2012.06.19.
15:46

Írta: Dr. Tóth Zoltán

Költői kérdések a francia választások után

01_1_1340113537.jpg_400x300

Szocialista elnök, szocialista többség a felső- és alsóházban

2012 a szocialisták sikeréve Franciaországban. A felsőházi (Szenátus) többség után a második fordulóban győzött a szocialista elnökjelölt, majd a második parlamenti választási fordulóban abszolút többséget szerzett az alsóházban (Nemzetgyűlés) a szocialista párt. A szocialistáknak nem kell sehol koalícióra kényszerülniük sem a társadalom-politikában, sem a gazdaság-politikában más párttal vagy pártokkal. Franciaország uniós politikát is egyedül alakíthatják.

Választási siker minden területen. Lesz-e új alkotmány, leváltják-e az egész közigazgatás személyi állományát, kirúgják-e a bírói kar vezető rétegét, centralizálják-e a médiafelügyeletet, korlátozzák-e az emberi jogokat, elveszik-e az önkormányzatok jogköreit? A költői kérdésekre adott választ egyértelműen „nem”. Bűnös szervezetnek nyilvánítják-e a választásokon vesztes jobbközép és jobboldali pártokat? Nem. Franciaország megmarad a demokratikus úton.

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia Európai Unió Franciaország külföldi választás

A bejegyzés trackback címe:

https://tothzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr254598456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása